Agenda

<< Augustus 2016 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
 
De studiezaal is open op dinsdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur. 

Aanvragen van originele stukken kan tot 16.30 uur.

Voor aanvragen van originele stukken buiten onze openingsdagen kunt u een bezoek op afspraak maken.

 

Vrijwilligersuitje

22 augustus 2016

Om iedereen te bedanken voor de geweldige inzet tijdens ons VeleHanden-project, hebben we voor deelnemers van het project een uitje georganiseerd. Op vrijdag 9 september spreken we af in Enkhuizen voor een rondwandeling door de stad onder begeleiding van een gids van Oud Enkhuizen. We wandelen dan door de straten waar zoveel lidmaten hebben gewoond. Daarna brengen we een bezoek aan de Librije. Een bijzondere zeventiende eeuwse stadsbibliotheek op haar oorspronkelijke locatie in de Westerkerk te Enkhuizen. U bent van harte uitgenodigd! We sluiten rond 13.00 uur af met een gezellig lunch in de binnenstad die het Westfries Archief verzorgt. Stuur uw aanmelding voor 28 augustus naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het is ook mogelijke om bijvoorbeeld de stadswandeling over te slaan en alleen aan te sluiten bij het bezoek aan de Librije en/of de lunch. 

Leuk om te weten is dat op 9 september vanaf 14.30 uur een mini-symposium wordt georganiseerd door de Stichting Librije Westerkerk Enkhuizen. Het programma loopt van 14.30 uur tot 16.30 uur. Wellicht iets om te doen na afloop van het uitje. Deelname aan het symposium is gratis, maar wel vooraf aanmelden via www.librije-enkhuizen.nl/contact.

Nieuwsbrief VeleHanden

8 augustus 2016

Klaar!
Het project Westfriese Lidmaten is afgerond. En deze nieuwsbrief is de laatste. Dit keer geen feiten en cijfers of weetjes uit de lidmatenboeken, maar wel wat huishoudelijke mededelingen.
En uiteraard nogmaals: iedereen heel hartelijk bedankt voor al het werk dat gedaan is! En er is veel gedaan, heel veel. Hieronder even een rijtje cijfers (toch wel):

Lees meer...

 

 

NGV-cursus stamboomonderzoek

29 augustus 2016

Stamboomonderzoek is een populaire vorm van vrijetijdsbesteding. De Basiscursus stamboomonderzoek helpt onderzoekers op weg die aan de slag willen met de geschiedenis van een familie. In veel gevallen zal dat de eigen familie zijn. In acht leereenheden maakt u kennis met deze boeiende vorm van historisch onderzoek. U krijgt achtergrondinformatie over bronnen zowel in de archieven als op het internet, aanwijzingen waar te zoeken, maakt kennis met de bronnen zelf en u leert een aantal methodische basisvaardigheden. Elke leereenheid vraagt ongeveer twee uur thuisstudie. Na afronding van de cursus bezit u voldoende kennis en vaardigheden om zelf aan de slag te gaan met stamboomonderzoek.

Lees meer...

Afscheid Jaap Kroon en Jan Loerakker

3 augustus 2016

Vandaag is onze collega Jaap Kroon na 49 jaar overheidsdienst met pensioen gegaan. Het overgrote deel van zijn werkzame leven bracht hij door in Westfriesland. Zo was hij vóór de gemeentelijke herindeling van 1979 nog in dienst van de gemeente Hensbroek en daarna bij de gemeente Obdam. In 2003 kwam hij het team van het Westfries Archief versterken.

Lees meer...

Stem mee! Het Westfries Archiefstuk van het Jaar

1 augustus 2016

Dit jaar doet het Westfries Archief mee met de nationale zoektocht naar het mooiste, ontroerendste, interessantste en leukste archiefstuk van het jaar. Tot 5 september kunt u uw stem uitbrengen op één van de vier genomineerden stukken uit de depots van het Westfries Archief. Dit gebeurt in aanloop naar de landelijke online verkiezing ‘Stuk van het Jaar’. De verkiezing sluit aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis in oktober: ‘Grenzen’. Begin september worden de stemmen geteld en weten we welk stuk hét Westfries Archiefstuk van het jaar is. Het winnende stuk gaat door naar de landelijke verkiezing tijdens de Maand van de Geschiedenis. U kunt dan ook alle andere inzendingen van vele archiefinstellingen uit Nederland bekijken op www.stukvanhetjaar.nl. Eind oktober wordt bekend gemaakt welk archiefstuk zich het Stuk van het Jaar mag noemen.

Lees meer...