Wat vindt u van onze dienstverlening?

Wij werken voortdurend aan het verbeteren van onze dienstverlening. Daarom zijn we benieuwd naar uw mening over onze producten en diensten. Wilt u zo vriendelijk zijn enkele vragen te beantwoorden? Door op onderstaande link te klikken komt u op de vragenlijst. Het invullen kost maar een paar minuten. Uw anonimiteit is volledig gewaarborgd. We danken u alvast hartelijk voor de moeite.

Naar de vragenlijst.

Agenda

<< November 2017 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
 
De studiezaal is open op dinsdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur. 

Aanvragen van originele stukken kan tot 16.30 uur.

Voor aanvragen van originele stukken buiten onze openingsdagen kunt u een bezoek op afspraak maken.

Scans Bevolkingsregisters


thermometer bevolkingsregisters

Bijna alle scans van de bevolkingsregisters zijn beschikbaar op onze website. Scans van Abbekerk, Midwoud, Sijbekarspel, Wijdenes en Wognum worden later dit jaar aangevuld.

De mooiste verhalen uit het verleden samen op Westfriesekaart.nl

1 mei 2017

Op 1 mei 2017 lanceert het Westfriese Archief www.westfriesekaart.nl. Het officiële startschot wordt gedaan door Judith de Jong, wethouder van Hoorn en voorzitter van het bestuur van het Westfries Archief. Deze website toont de ontwikkeling van Westfriesland in de twintigste eeuw aan de hand van historische kaarten. Maar vooral wil www.westfriesekaart.nl aan de hand van thema’s verhalen vertellen over de geschiedenis van Westfriesland. 

westfriesekaart3

Het eerste thema is de Tweede Wereldoorlog. Op de kaart van 1940 staan al meer dan zeventig verhalen, verspreid over Westfriesland. Ze zijn eenvoudig terug te vinden met behulp van markeringen. Bij elk verhaal, staat een afbeelding van toen en beeld van google street view van nu.

De verhalen zijn geschreven door drie kenners van de Westfriese historie in de jaren ’40-’45: Martin Menger, Volkert Nobel en Pieter Jan de Vries. De afbeeldingen zijn afkomstig van het Westfries Archief, historische verenigingen, het Noord-Hollands Dagblad en particulieren.

westfriesekaart2

In de Westfriese Kaart heeft het verleden de toekomst. Het Westfries Archief werkt samen met erfgoedinstellingen en historische verenigingen aan uitbreiding van thema’s en verhalen. Maar ook van kaarten tot de Gouden Eeuw en ouder. Zo brengen we de geschiedenis van Westfriesland online tot leven.