Projecten e-depot

Op weg naar een e-depot voor Westfriesland

De Westfriese gemeenten willen zo snel mogelijk volledig digitaal kunnen werken. Daar hoort natuurlijk ook digitaal archiveren bij. Voor dat laatste is een e-depot nodig, een voorziening voor langdurige duurzame digitale archivering. In het beleidsplan ‘Proactief archief 2015 – 2017’ heeft het Westfries Archief vastgelegd dat het met ingang van 1 januari 2018 een e-depot wil aanbieden aan de deelnemende overheden.

Op deze pagina vindt u alle resultaten en producten van met betrekking tot projecten die te maken hebben met het e-depot. Mocht u nog verdere vragen hebben dan kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons opnemen.

2015-2016: Project Roadmap en Blauwdruk e-depot
Dit project vormt de eerste stap in de bouw van het e-depot voor de Westfriese regio. De aangesloten gemeenten en het Westfries Archief maken samen een blauwdruk en een stappenplan voor de bouw. Deze zijn in het voorjaar van 2016 beschikbaar.

 

2014: Pilot project e-depot West Friesland
Het Westfries Archief heeft in 2014 in samenwerking met DiVault en Archief 2020 een pilot e-depot uitgevoerd. Het doel van dit project was het opdoen van praktische ervaring met opnemen, opslaan, beheren en beschikbaar stellen van digitale informatie in een e-depot. De ervaringen en uitkomsten van deze pilot, kunt u hier teruglezen.

 

 

 

archief2020

edepot