Maatregelen Corona-virus

De overheid heeft nieuwe maatregelen afgekondigd om de verdere verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Het Westfries Archief heeft besloten om de studiezaal te sluiten, in ieder geval tot en met 6 april. Ook cursussen, lezingen en andere groepsactiviteiten gaan in deze periode niet door.
Lees meer...

Kick-off Implementatie eDepot: Aan de slag!

Aan de slag! Op 21 januari kwamen de stakeholders uit de regio Westfriesland (informatiemanagers, functioneel beheerders, afdelingshoofden) bijeen om met elkaar te vieren dat het eDepot dit voorjaar daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. In december werd bekend gemaakt dat Divault de nieuwe digitale archiefbewaarplaats gaat bouwen.

edepot taart

De kick-off afgelopen maandag was een feestelijk moment waarbij een mooie taart, geheel in stijl, niet ontbrak. Met verhelderende presentaties van de projectleiders en bijdragen van leverancier DiVault werd ingezoomd op de onderdelen waar we concreet mee aan de slag gaan. Aan bod kwamen techniek en inrichting van de eDepotvoorziening, maar ook visie op de toekomst van het informatiebeheer in Westfriesland. 

edepot

Tijdens de kick-off zijn werkafspraken gemaakt, taken verdeeld en ambassadeurs benoemd. Tevens zijn techniek en inrichting van de eDepot-voorziening en de visie op de toekomst van het informatiebeheer in Westfriesland besproken. We gaan gezamenlijk actief aan de slag om een werkend eDepot op 1 april te realiseren!

De pfd-bestanden van de presentaties Tine van Nierop, RenĂ© Zijlstra en Hans Manaert zijn beschikbaar via de links. 

 

inspectie1

 

inspectie2