9 juni: officiële start nieuw VeleHanden-project

Op vrijdagochtend 9 juni starten we met het nieuwe VeleHanden-project Westfriezen Geregistreerd. Meer dan 154.000 scans van de bevolkingsregisters uit Westfriesland staan klaar voor invoer en controle. Deze scans gaan we dubbel invoeren en controleren. De ingevoerde gegevens worden daarna per boek gepubliceerd op de website van het Westfries Archief, waar bezoekers ook de scans van de bevolkingsregisters kunnen bekijken. 

De bevolkingsregisters lopen vanaf ongeveer 1840 tot eind jaren dertig van de twintigste eeuw. In de registers werd per huishouden allerlei gegevens genoteerd. Zoals voor- en achternaam, beroep, godsdienst en adres. Een leuke en interessante bron!

VH WFA

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke start van het project. Neem een laptop mee, want we kunnen meteen beginnen met invoeren en controleren. Het programma is als volgt:

09.45 uur: inloop
10.00 uur: Welkomstwoord van Dirk Dekema, directeur van het Westfries Archief. 
10.15 uur: Gertjan Nijpels, burgemeester van Opmeer en lid van het Dagelijks Bestuur van het Westfries Archief, start het project met controle van de eerste scan.
10.20 uur: met een gebakje erbij starten de deelnemers met het invoeren en controleren van de scans.

U kunt u aanmelden voor de start van het project door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als u niet in de gelegenheid bent om aanwezig te zijn kunt u uiteraard thuis beginnen met invoeren. Vragen over het project kunt u stellen op de berichtenpagina van het project, per mail of op de eerstvolgende inloopochtend.

 

logo-VH

 

Vele Handen