Agenda

<< Juli 2018 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
 
De studiezaal is open op dinsdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur. 

Aanvragen van originele stukken kan tot 16.30 uur.

Voor aanvragen van originele stukken buiten onze openingsdagen kunt u een bezoek op afspraak maken.

Nieuwsbrief Westfriezen Geregistreerd, november 2017

17 november 2017

Oktober was een hele bijzondere maand voor ons project. De ene na de andere mijlpaal werd behaald. Het begon met De Uitdaging.  In een week tijd voerden onze deelnemers alle scans van de dienstbodekaartjes in en gecontroleerd. Wij waren zeer verrast met de snelheid en het enthousiasme van alle deelnemers. Het was erg leuk en inspirerend om dit mee te maken. We broeden op een andere uitdaging….

Een andere bijzondere en belangrijke mijlpaal in oktober was de 50% gereed. We zitten al op de helft van het project! En dat binnen vijf maanden.

logo-VH

Vrijwilligersuitje
Zaterdag vier november ging een enthousiaste groep VeleHanden-deelnemers en vrijwilligers van het archief mee naar het Westfries Museum. We werden gastvrij onthaald met spekkoek en koffie. Daarna volgde een interessante rondleiding door het museum met aansluitend een virtual reality-tour. Met een special bril op kon Hoorn in de zeventiende eeuw levensecht bekeken worden. We kijken terug op een geslaagde en gezellig middag.

vrijwilligers3

Veelvoorkomende fouten
Op de berichtenpagina kunt u onder tips en vragen veel suggesties vinden voor de invoer. Zoals voorbeelden van hoofdletters en plaatsnamen. Hier vind u ook informatie over wat te doen met toevoegingen van provincies bij plaatsnamen en dubbele achternamen. Hou de berichtenpagina dus in de gaten.

Een veelvoorkomende fout is dat niet altijd alle namen van een scan worden ingevoerd. Tijdens het invoeren is het makkelijk om in te zoom op de scan, dan zijn de namen goed leesbaar. Maar vergeet niet om ook weer uit te zoomen voordat u op ´afronden´ drukt, soms staat helemaal onderaan de pagina nog een aantal namen.

Bij de geboorteplaatsen gaat het ook wel eens mis. Vul alleen een geboorteplaats in als deze op de scan staat. Dit om interpretaties te voorkomen. Soms wordt de geboorteplaats aangeduid met ´idem´ of aanhalingstekens. Dan mag u de bovenstaande geboorteplaats overnemen. Als dit niet het geval is en de kolom is helemaal leeg, vul dan #### in.

Inloopochtenden
De eerstvolgende inloopochtenden zijn op vrijdag 8 december en vrijdag 12 januari van 09.30 uur tot 13.00 uur. Alle deelnemers van het project Westfriezen Geregistreerd zijn van harte uitgenodigd om op het Westfries Archief elkaar te ontmoeten en samen in te voeren of te controleren. Sanne of Tamara is aanwezig om vragen te beantwoorden en instructies te geven. Graag van tevoren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet niet uw laptop mee te nemen.

Vriendelijke groet,

Sanne Maasbach & Tamara Tesselaar
Projectleiders Westfriezen Geregistreerd