Agenda

<< November 2019 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
181920212324
25262730 
 
De studiezaal is open op dinsdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur. 

Aanvragen van originele stukken kan tot 16.30 uur.

Gereserveerde stukken kunnen ook op maandag, woensdag en donderdag worden opgevraagd bij onze receptie, zodat u de stukken kunt inzien op onze studiezaal. Meer uitleg over het aanvragen van stukken vindt u hier.

Pittige moide: Honderd jaar vrouwen in Oostelijk West-Friesland

25 januari 2013

De twintigste eeuw ligt achter ons. Tijd voor een terugblik naar een periode waarin zoveel veranderde op politiek, maatschappelijk en religieus gebied. In het boek Pittige moide leest u hoe die eeuw verliep voor vrouwen in Oostelijk West-Friesland. Veertien auteurs vertellen in kleurrijke verhalen hoe die vrouwen leefden, werkten en het heft in eigen hand namen. Veel is herkenbaar, maar de verhalen zullen ook verbazen. Hoe kort geleden is alles nog en nu is zoveel veranderd.

Pittige moide is een initiatief van de stichting Vrienden van het Westfries Archief. De opheffing van de Vrouwenraden in de gemeenten Noorder-Koggenland en Venhuizen vormde de aanleiding tot het project. Het geld dat deze organisaties over hielden, hebben zij aan de stichting Vrienden van het Westfries Archief geschonken. Deze heeft er voor gekozen de verhalen van de vrouwen in West-Friesland vast te leggen.

Vrouwengeschiedenis

Dat is nu gebeurd: op schrift en op een recorder. Het resultaat van deze gesprekken en van archiefonderzoek is te vinden in Pittige moide, dat in mei 2013 zal verschijnen. De vastgelegde gesprekken blijven beschikbaar en zijn te  vinden in het Westfries Archief.

Pittige moide is een boek voor alle West-Friezen: helder geformuleerd en voorzien van honderden illustraties. Tientallen vrouwen komen aan het woord. Zij delen met de lezer de geschiedenis van hun leven. Ze kleuren de heftige veranderingen in de vorige eeuw in en geven voorbeelden uit de praktijk van alle dag.

Pittige moide ontroert én laat u glimlachen. Maar bovenal is het een waardevolle bijdrage aan de geschiedschrijving van Nederlandse vrouwen.

Het boek kost € 19,50. Bij voorintekening betaalt u slechts € 17,50.
De vriendenprijs voor de Vrienden van het Westfries Archief bedraagt € 15,-

U kunt het boek bestellen via het bestelformulier (dit formulier is niet meer actief).
De voorintekening sluit op 9 maart 2013.
Dan moet ook uw betaling op rekening 307764591
t. n.v. Vrienden van het Westfries Archief binnen zijn.

Wanneer u het boek per post wilt ontvangen, dan dient u € 5,- extra over te maken.