Agenda

<< April 2024 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 

We maken een kringetje van Glasvezel!

3 oktober 2014

Begin dit jaar hebben zes Westfriese gemeenten, onder leiding van DeSOM, een gezamenlijke glasvezelring door Westfriesland aangelegd. Hierdoor werd het mogelijk om een gezamenlijke digitale infrastructuur op te zetten. Daardoor kan snel en gemakkelijk digitale informatie gedeeld gaan worden in de toekomst. Wij waren tot voor kort nog niet aangesloten op deze glasvezelring, maar daar komt zeer binnenkort verandering in, met de aansluiting van de gemeente Hoorn op deze glasvezelring. 

De afgelopen weken is in en rondom het Westfries Archief op de Blauwe Berg hard gewerkt aan de goten voor de glasvezelkabel. Deze werkzaamheden zijn grotendeels buiten openingstijd uitgevoerd, zodat de bezoeker geen hinder ondervond. De glasvezelkabel zelf wordt er de komende tijd erin gelegd. Dit gaat niet met een trekkoord, een techniek die binnenshuis veel gebruikt wordt, maar met lucht, het zogenoemde inblazen.
werkzaamheden wfa
 
Wat merkt het Westfries Archief er de komende tijd verder van? Als het allemaal goed gaat niet veel, behalve dat de medewerkers sneller internet hebben en dat er op de studiezaal ook verbeteringen komen in de snelheid van het internet. Maar het Westfries Archief is met deze aansluiting op het digitale hogesnelheidstraject wel gereed voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van digitaal archiveren en het snel kunnen delen van informatie met de deelnemende gemeenten.
Afgelopen maart is een artikel op de website binnenlands bestuur verschenen over de glasvezelring in Westfriesland, hier kunt u meer informatie vinden. 

 

 

chat loading...