Leertraject en Proeftuin e-depot

Het Westfries Archief gaat in samenwerking met de zeven gemeenten en Gr'en (DeSom, RUD, WerkSaam) een digitaal depot voor archivering realiseren om in 2018 volledig digitaal werken te ondersteunen.

2kickoff
 
In 2016 is een marktconsultatie uitgevoerd. Het advies hieruit was om klein te beginnen. Daarom wordt gestart met een proef waarbij de gemeente Medemblik als eerste gemeente het zaaksysteem gaat aansluiten op het digitaal depot (e-Depot). In het leertraject dat daaraan vooraf gaat worden vragen gesteld, wensen geïnventariseerd en eisen vastgesteld. We noemen dit het Leertraject en Proeftuin e-Depot.
 
1kickoff
 
Op woensdag 14 juni vond de Kick off plaats op de Blauwe Berg bij het Westfries Archief. 34 Deelnemers uit de regio onderzochten met elkaar een hele dag verschillende vraagstellingen, verdeeld over negen taakgebieden. Wat komt er allemaal bij kijken om een e-depot te realiseren dat past bij ons informatielandschap? De bedoeling is om eind november het programma van eisen gereed te hebben inclusief een kostenmodel zodat financiering aan de raden gevraagd kan worden. Het is een krappe planning in een vakantieperiode waarbij veel werk verricht moet worden. Een flinke uitdaging dus!
 
3kickoff
 
 
4kickoff
 
5kickoff
 
6kickoff

 

inspectie1

 

inspectie2

chat loading...