Speciale VeleHanden-inloopochtend: Puzzeldag

Vrijdagochtend 9 febuari is in het Westfries Archief een speciale VeleHanden-inloopochtend. Iedereen die wil controleren of vragen heeft over de invoer van Westfriese lidmaten is welkom.

logo-VH

Tijdens de speciale inloopochtend gaan we puzzelen. Het bevolkingsregister van Blokker over de periode 1871-1885 was jarenlang niet raadpleegbaar op onze studiezaal. Dat kwam omdat het register uit elkaar lag en omdat de losse pagina's gerestaureerd moesten worden. Een groot gemis voor genealogen met voorouders uit Blokker, vooral omdat het deel over de periode 1860-1871 ook niet geraadpleegd kon worden.

Na de restauratie hebben we geprobeerd om de losse pagina's uit het boek zo goed mogelijk op volgorde te leggen. Daarna is het boek verfilmd en gedigitaliseerd, zodat onze bezoekers het register weer konden raadplegen. Een groot deel van de pagina's ligt inmiddels goed, maar in een flink aantal gevallen ook niet.

Alle linkerpagina's met daarop gegevens van de bewoners van Blokker zijn ingevoerd. Links staan de namen, geboortedata en geboorteplaatsen. Op de rechterpagina staat informatie die ook van belang is voor de onderzoeker: beroep, overlijdensdata, verhuizingen. Helaas zijn de linker- en de rechterpagina soms door elkaar gegaan en kloppen ze niet altijd. Dit willen we graag recht trekken. Puzzelt u vrijdag ook met ons mee?

Neemt u een eigen laptop mee? Tijdstip: 09.30 uur - 12.30 uur.
Graag aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres en route naar het Westfries Archief vindt u hier.

 

 

logo-VH

 

de-notaris2

chat loading...