Nieuwsbrief van de Vrienden (2016) nr.1

Met veel genoegen kan ik in deze Nieuwsbrief nu toch echt de komst van een nieuwe publicatie van onze Stichting aankondigen.
Ik zeg dit zo, omdat ik al een paar keer op deze plek in de Nieuwbrief daarover heb gesproken. Ons besluit om opnieuw een publicatie op de markt te brengen, is al in 2014 genomen naar aanleiding van de schenking door Joke Terra van een tweetal originele aquarellen van de hand van Jacob Braaff. In de laatste Nieuwsbrief van 2015 schreef ik, dat ik daarover graag wat meer had willen vertellen, maar de stand van zaken op dat moment liet dat niet toe. Maar nu is het dan zover! Het vele voorbereidende werk is inmiddels afgerond.
De organisatie van de presentatie van het boek en de uitreiking van het eerste exemplaar over het leven en werk van Jacob Braaff (1776 – 1864) is in volle gang.
Tegen die tijd ontvangt u voor het bijwonen daarvan een uitnodiging maar u kunt de datum alvast in uw agenda noteren: vrijdagmiddag 14 oktober 2016. Nadere informatie hierover kunt u t.z.t. tegemoet zien.

Lees meer...

 

vrienden2
De eerste aankoop van de stichting: een kaart van Enkhuizen uit 1823.

Vrienden1
De schenking van dit bijzondere liedjesboek uit 1650 kwam tot stand dankzij bemiddeling van de stichting.