Openingstijden

Het Westfries Archief is open van 10-17 uur.
Op woensdag en donderdag kunt u alleen op afspraak terecht. Uw gereserveerde stukken liggen dan voor u gereed ter inzage.
Op dinsdag en vrijdag kunt u ook zonder afspraak terecht. Wij raden echter aan om stukken van tevoren te reserveren, zodat uw bezoek voorbereid kan worden.

 

Pittige moide

Pittige moide is een boek over vrouwen in Westfriesland in de twintigste eeuw. Tientallen vrouwen vertellen openhartig over hun gezin en hun werk, over onderwijs en sport, over kunst en kleding, over religie, politiek en gezondheidszorg. Veel is herkenbaar, maar de verhalen zullen ook verbazen: wat is er in korte tijd veel veranderd!

Pittige moide is een initiatief van de Stichting Vrienden van het Westfries Archief. Schenkingen van de opgeheven Vrouwenraden Noorder-Koggenland en De Drieban vormden de aanleiding tot dit project.

Een groep enthousiaste auteurs werkte aan dit boek en maakte het tot een waardevolle bijdrage aan de geschiedschrijving van Nederlandse vrouwen. Alle interviews worden digitaal bewaard in het Westfries Archief.

 

 

 

Pittige-Moide 
Pittige Moide. Vrouwen in West-Friesland 1900-2000
onder red. van Jan de Bruin, Yolande Hentenaar, Ina Slot
Hoorn 2013

€ 19,50

 

 

chat loading...