Digitale archivering

Op zaterdag 9 februari jl. nam ik deel aan de “Toogdag” georganiseerd door de Commissie tot registratie van protestantse kerkelijke en semikerkelijke archieven. Het Noord-Hollands Archief te Haarlem trad als gastheer op. Het thema was: “Kerkelijk archiefbeheer in een nieuw jasje”. We luisterden naar lezingen en praatten met elkaar over de overgang van analoge naar digitale archivering. De belangstelling voor deze dag was gigantisch. Het onderwerp staat natuurlijk volop in de belangstelling maar de uitstekende sprekers zullen zeker bijgedragen hebben aan het succes. Het was een bijzonder leerzame dag die vraagt om een vervolg. Die vervolgbijeenkomsten zullen er zeker komen, ook voor een breder publiek.

Deze Toogdag was niet alleen voor de beheerders van protestantse archieven van belang maar eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in digitale archivering.

Ik raad belangstellenden aan eens te kijken naar de verslagen van de Toogdag op www.kerkelijkarchiefbeheer.nl en naar de site www.bewaarals.nl.

Jaap Kroon

 

inspectie1

 

inspectie2