Studiezaal weer open vanaf 2 juni

Vanaf dinsdag 2 juni kunt u weer onderzoek doen in het Westfries Archief. De inrichting van de studiezaal is aangepast om u op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarbij gelden enkele spelregels.
Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

12 april: Start VH-project Compareerden voor mij

Het Westfries Archief is gestart met een nieuw vrijwilligersproject: Compareerden voor mij. Met dit project worden de notariële akten van Westfriesland toegankelijk gemaakt. Iedereen kan meedoen!

In de depots van het Westfries Archief liggen honderden boeken volgeschreven met duizenden akten die notarissen in Westfriesland vanaf 1552 hebben opgesteld. Helpt u mee om de gegevens van deze akten in te voeren? Wij vragen aan u om het soort akte en de datum in te voeren. Ook willen we uiteraard graag de namen weten van de personen die in akte werden genoemd. Tijdens het invoeren krijgt u telkens één akte in beeld. We starten met de akten uit de negentiende eeuw.

Naam notaris oudste band

Na controle worden de gegevens van de akten op de website van het Westfries Archief geplaatst. Hier kan iedereen in deze gegevens zoeken en zo nog sneller en gemakkelijker informatie vinden over de geschiedenis van zijn voorouders.

U kunt nu al beginnen met het invoeren. Ga naar www.velehanden.nl, meld u aan of log in en klik vervolgens op het project Compareerden voor mij.

Op vrijdag 12 april organiseren wij feestelijke bijeenkomst om de start van het nieuwe project te vieren. U bent van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst op het Westfries Archief zal de projectleiding uitleg geven over het project en vragen beantwoorden. Het programma:

9.45 uur: inloop, ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
10.00 uur: welkomstwoord van directeur van het Westfries Archief, Dirk Dekema
10.15-10.30 uur: uitleg van het project door de projectleiders
10.30-13.00 uur: u kunt zelf gaan invoeren, medewerkers van het Westfries Archief zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen

We zien u graag op 12 april! Graag aanmelden per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet niet om uw laptop mee te nemen. Het adres van het Westfries Archief is Blauwe Berg 5B, zie deze routekaart.

 

logo-VH

 

de-notaris2