Educatie

Het Westfries Archief richt zijn onderwijsactiviteiten in eerste instantie op leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in oostelijk Westfriesland. De activiteiten worden aangeboden via de website van het archief, Geschiedenislokaal en op locatie.

Bij de activiteiten voor het basisonderwijs ligt de nadruk op beleven en ontdekken. In het voortgezet onderwijs is meer aandacht voor kennisoverdracht. Leerlingen oefenen met zoeken en met het gebruik van historische bronnen.

Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen in de studiezaal van het archief terecht voor informatie voor hun (profiel)werkstuk. Naast archieven heeft het Westfries Archief de meest complete bibliotheek op het gebied van de regionale en lokale geschiedenis. Leerlingen kunnen ook gebruik maken van de thema-artikelen op onze website. Hierin komen onderwerpen aan bod als de VOC, de strijd tegen het water en de Westfriese kermis.

Het onderwijsaanbod wordt bij voorkeur ontwikkeld en uitgevoerd in overleg met scholen en docenten.

Voor vragen over onze onderwijsactiviteiten en een bezoek aan de studiezaal voor een werkstuk kunt u contact met ons opnemen.

 

Educatie

chat loading...