Geschiedenislokaal

Geschiedenislokaal Westfriesland is een website met historische bronnen over de geschiedenis van Westfriesland. De website is vooral bedoeld voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs. Zij kunnen ermee aan de slag voor een les, presentatie of een (profiel)werkstuk.

Geschiedenislokaal kan ook worden gebruikt in de hoogste groepen van het basisonderwijs of door andere geïnteresseerden.

Elke bron op de website is voorzien van een uitleg en wordt op een tijdlijn en kaart getoond. Ook sluiten ze aan bij de tijdvakken in het voortgezet onderwijs. Zo kunnen leerlingen en docenten er snel en makkelijk mee aan de slag. Door gebruik van lokale bronnen komt de geschiedenis letterlijk dichterbij.

In Geschiedenislokaal Westfriesland staan foto’s, brieven, kaarten, rekeningen en andere bronnen. Die zijn afkomstig uit de collectie van het Westfries Archief en andere instellingen, zoals de gemeente Enkhuizen en het Noord-Hollands Archief.

De bronnen zijn onderverdeeld in de volgende thema’s:

  • Tweede Wereldoorlog
  • Besmettelijke ziekten
  • Slavernij
  • Vrouwenrecht
  • Westfriezen op zee

 

Het aantal thema’s en bronnen wordt uitgebreid. Wij dagen docenten en leerlingen uit om met het Westfries Archief nieuwe thema’s op te stellen en samen met ons op zoek te gaan naar bijpassende bronnen. 

Heeft u een goed idee of opmerkingen over het Geschiedenislokaal van het Westfries Archief? Neem dan contact op met ons.

 

Educatie

chat loading...