Samen met Westfriese gemeenten en gemeenschappelijke regelingen is aan dit onderwerp in een themasessie gewerkt bij het Westfries Archief. Daarin onder andere een inspirerende keynote van Layla Hassan over de aanpak, opzet en uitvoering van kwaliteitszorg. Naast de randvoorwaardelijke factoren werd vooral enthousiasme en plezier benadrukt als een succesfactor.
Lindy Waldeck gaf een toelichting op het regionaal ontworpen meetinstrument met beleidskader en toetsbare onderdelen op proces- en applicatieniveau. Het instrument is uitgebreid waaruit je datgene kunt toepassen dat nodig is voor het proces of applicatie dat gemeten gaat worden. Hierna hebben we een aanzet gegeven aan het bepalen van de stakeholders, de processtappen, weerstand, het voorkomen van weerstand en de belangrijkste onderdelen van het meetinstrument. De gehele sessie werd begeleid door Alexander de Haan van de Westfriesland Academy.
We starten met het meten van de informatiekwaliteit van het proces van archiefvernietiging binnen het eigen team. Op deze manier kan ervaring worden opgedaan die benut kan worden voor het opstellen van een goed verhaal voor de organisatie.In het najaar wordt een vervolgsessie georganiseerd voor evaluatie, doorontwikkeling en verdere afspraken. Er is nog heel veel te doen maar het begin is er.
Deze week is het precies 100 jaar geleden dat in Nederland de Zuiderzeesteunwet werd aangenomen. De wet was bedoeld om vissers en andere gedupeerden van de afsluiting van de Zuiderzee te compenseren en hun een nieuw toekomstperspectief te bieden. Velen vroegen financiële steun aan, anderen werden geholpen met omscholing, een krediet of anderszins. dossiers Van […]
Toegangsweg tijdelijk afgesloten van 30 juni t/m 1 juli 2025
U kunt ons bereiken via de route aan de oostzijde, Geldelozeweg/Keern. Vanaf 2 juli weer bereikbaar via de normale toegangsweg met zakpalen. Let op: maximaal 15km per uur!
In het Westfries Archief is onlangs een groot inventarisatieproject afgerond. Het betreft de archieven van de bekende voormalige kaasbedrijven aan de Bierkade 4 en Appelhaven 6-7: De oudste stukken dateren uit de late achttiende eeuw, de jongste uit de jaren 1960. De totale omvang bedraagt zo’n 50 strekkende meter archief. Hiermee komt een belangrijke informatiebron […]
Vrijwilligers van het Westfries Archief nemen iedere maand vele pagina’s door uit de doop, trouw en begraafboeken (DTB) en halen daar vele namen uit. In mei 2025 zijn de volgende indexen op DTB verwerkt: Een overzicht van alle geïndexeerde bronnen vindt u in dit schema.