Corona

De studiezaal is tot-en-met dinsdag 27 april 2021 gesloten. Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Klik
hier om de collectie in te zien.

Studiezaal

De studiezaal van het Westfries Archief is op dinsdag en vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur geopend. Aanvragen van stukken kan op deze dagen tot een half uur voor sluitingstijd. Gereserveerde stukken kunnen ook op maandag, woensdag en donderdag worden opgevraagd bij onze receptie, zodat u de stukken kunt inzien op onze studiezaal. Op deze dagen kunnen geen extra stukken worden opgehaald uit het depot. Onze uitleg over het aanvragen van stukken vindt u hier.

De studiezaal bestaat uit een zelfbedieningsruimte, een digitaal werkeiland en een gedeelte waar u originele stukken kunt inzien. Veel geraadpleegde genealogische bronnen (zoals burgerlijke stand, bevolkingsregisters en doop-, trouw- en begraafregisters) zijn verfilmd en kunt u direct raadplegen met de beschikbare microficheleesapparaten. Op het digitale werkeiland zijn vier werkplekken met computers ingericht, waar u het archievenoverzicht, de archieftoegangen, de bibliotheekcatalogus, de catalogus van het beeld- en geluidsmateriaal en -voor zover digitaal beschikbaar- nadere toegangen kunt raadplegen. De overige twee werkplekken zijn ingericht voor het aanvragen van stukken.

Alle werkplekken in de studiezaal zijn voorzien van stopcontacten voor het aansluiten van laptops. U kunt gebruik maken van de gratis wifi (draadloos internet). U mag schrijfblok, laptop en eigen aantekeningen naar uw werkplek meenemen. Als schrijfmateriaal zijn alleen potloden toegestaan, deze zijn op de studiezaalbalie te vinden. 

Naast de studiezaal bevindt zich een garderobe. In de hal zijn kluisjes voor tassen e.d. Het gebruik van de garderobe en/of kluisjes is verplicht. De twee studiezaalmedewerkers maken u graag verder wegwijs in de studiezaal.

Het raadplegen van onze grote collectie cultuurhistorische bronnen voor de geschiedenis van (oostelijk) Westfriesland is gratis. Zie ook het bezoekersreglement en de criteria voor het maken van fotokopieën en (digitaal) fotograferen.

Bezoek aan de studiezaal
Uw bezoek aan de studiezaal kunt u voor een groot gedeelte al voorbereiden. Bij uw eerste bezoek wordt u bij de informatiebalie als bezoeker ingeschreven. U bent verplicht zich te legitimeren. Bij alle volgende bezoeken dient u zich ter registratie aan te melden. Uw gegevens worden ingevoerd in een computerbestand en worden uitsluitend intern gebruikt voor:

  • statistische doeleinden;
  • communicatie met de bezoekers (bijvoorbeeld voor toezending brochures, enquêtes);
  • het voorkomen, opsporen en vervolgen van strafbare feiten.

 

Koffiepunt
U vindt een 'koffiepunt' met een automaat voor gratis koffie, thee en chocolademelk in de ruime gang achter de lift. In deze van stoelen en tafels voorziene ruimte kunt u pauzeren. Een lunch dient u zelf mee te brengen.

 Studiezaal-WFA

chat loading...