Corona

De studiezaal is vanaf 6 juli 2021 van dinsdag tot vrijdag open op afspraak Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Klik
hier om de collectie in te zien.

Studiezaal

De studiezaal van het Westfries Archief is op dinsdag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur geopend op afspraak. Dit geldt voor raadpleging van:

- archieven en collecties die niet digitaal beschikbaar zijn
- de beeldbank (neem een eigen laptop of tablet mee)
- microfiches van kranten

Bezoek kan uitsluitend op afspraak. Vraag stukken altijd van tevoren aan via de website. Klik hier voor meer informatie over stukken aanvragen.

Na ontvangst van een bevestigingsmail kunt u ons bellen tijdens kantooruren op 0229 282 500, voor het boeken van één of meer tijdslots. Wij hebben vaste plekken ingericht op de studiezaal om 1,5 meter te garanderen. Daarnaast werken wij in tijdblokken, zodat de plekken tussen afspraken door kunnen worden gereinigd en voorbereid. Wij hebben de volgende tijdsblokken:

  • 09:30 - 10:30
  • 11:30 - 12:30
  • 13:30 - 14:30
  • 15:30 - 16:30


Alle werkplekken in de studiezaal zijn voorzien van stopcontacten voor het aansluiten van laptops. U kunt gebruik maken van de gratis wifi (draadloos internet). U mag schrijfblok, laptop en eigen aantekeningen naar uw werkplek meenemen. Als schrijfmateriaal zijn alleen potloden toegestaan, deze zijn op de studiezaalbalie te vinden. 

Naast de studiezaal bevindt zich een garderobe. In de hal zijn kluisjes voor tassen e.d. Het gebruik van de garderobe en/of kluisjes is verplicht. De studiezaalmedewerker maakt u graag verder wegwijs in de studiezaal.

Het raadplegen van onze grote collectie cultuurhistorische bronnen voor de geschiedenis van (oostelijk) Westfriesland is gratis. Zie ook het bezoekersreglement en de criteria voor het maken van fotokopieën en (digitaal) fotograferen.

Bezoek aan de studiezaal
Uw bezoek aan de studiezaal kunt u voor een groot gedeelte al voorbereiden. Bij uw eerste bezoek wordt u bij de informatiebalie als bezoeker ingeschreven. U bent verplicht zich te legitimeren. Bij alle volgende bezoeken dient u zich ter registratie aan te melden. Uw gegevens worden ingevoerd in een computerbestand en worden uitsluitend intern gebruikt voor:

  • statistische doeleinden;
  • communicatie met de bezoekers (bijvoorbeeld voor toezending brochures, enquêtes);
  • het voorkomen, opsporen en vervolgen van strafbare feiten.

 

Koffiepunt
U vindt een 'koffiepunt' met een automaat voor gratis koffie, thee en chocolademelk in de ruime gang achter de lift. In deze van stoelen en tafels voorziene ruimte kunt u even pauzeren. 

 Studiezaal-WFA

chat loading...