Studiezaal

Onze studiezaal is van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 open. Op dinsdagen en vrijdagen is het niet nodig om een werkplek in onze studiezaal te reserveren. Dat mag overigens wel! Als u stukken van tevoren reserveert, dan liggen deze bij binnenkomst al voor u klaar. Op woensdagen en donderdagen blijven we op afspraak werken en is het van tevoren stukken aanvragen dus verplicht. 

Op onze studiezaal kunt u het volgende raadplegen:

- archieven en collecties die niet digitaal beschikbaar zijn
- de beeldbank (neem een eigen laptop of tablet mee)
- microfiches van kranten

Klik hier voor uitleg over het aanvragen van stukken via de website.

Na het digitaal aanvragen van stukken voor bezoek op afspraak ontvangt u een bevestigingsmail met verzoek om ons te bellen voor een afspraak. 

De werkplekken op de studiezaal zijn zo ingericht dat afstand houden (1,5 meter) mogelijk is. Alle werkplekkenzijn voorzien van stopcontacten voor het aansluiten van laptops. U kunt gebruik maken van de gratis wifi (draadloos internet). U mag schrijfblok, laptop en eigen aantekeningen naar uw werkplek meenemen. Als schrijfmateriaal zijn alleen potloden toegestaan, deze zijn op de studiezaalbalie te vinden. 

Naast de studiezaal bevindt zich een garderobe. In de hal zijn kluisjes voor tassen e.d. Het gebruik van de garderobe en/of kluisjes is verplicht. De studiezaalmedewerker maakt u graag verder wegwijs in de studiezaal.

Het raadplegen van onze grote collectie cultuurhistorische bronnen voor de geschiedenis van (oostelijk) Westfriesland is gratis. Zie ook de huisregels, het bezoekersreglement en de criteria voor het maken van fotokopieën en (digitaal) fotograferen.

Bezoek aan de studiezaal
Uw bezoek aan de studiezaal kunt u voor een groot gedeelte al voorbereiden. Bij uw eerste bezoek wordt u bij de informatiebalie als bezoeker ingeschreven. U bent verplicht zich te legitimeren. Bij alle volgende bezoeken dient u zich ter registratie aan te melden. Uw gegevens worden ingevoerd in een computerbestand en worden uitsluitend intern gebruikt voor:

  • statistische doeleinden;
  • communicatie met de bezoekers (bijvoorbeeld voor toezending brochures, enquêtes);
  • het voorkomen, opsporen en vervolgen van strafbare feiten.

Koffiepunt
U vindt een 'koffiepunt' met een automaat voor gratis koffie, thee en chocolademelk in de ruime gang achter de lift. In deze van stoelen en tafels voorziene ruimte kunt u even pauzeren. 

Klachten
Wij hopen dat u uw bezoek aan het Westfries Archiefnuttig en plezierig vindt. Wij stellen alles in het werk om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als er iets mis gaat, dan zullen wij proberen dit te verhelpen. Maak daarom uw klacht aan ons kenbaar.Wij hopen dat u uw bezoek aan het Westfries Archief nuttig en plezierig vindt. Wij stellen alles in het werk om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als er iets mis gaat, dan zullen wij proberen dit te verhelpen. Maak daarom uw klacht aan ons kenbaar. Voor de afhandeling van uw klachten hebben wij een procedure. 

 Studiezaal-WFA

chat loading...