Corona

Studiezaal is open op afspraak van dinsdag tot en met vrijdag. Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Klik
hier om de collectie in te zien.

Studiezaal

Onze studiezaal is van dinsdag tot en met vrijdag op afspraak open. Voor een afspraak is het verplicht om de stukken van tevoren aan te vragen. Dit geldt voor raadpleging van:

- archieven en collecties die niet digitaal beschikbaar zijn
- de beeldbank (neem een eigen laptop of tablet mee)
- microfiches van kranten

Klik hier voor uitleg over het aanvragen van stukken via de website.

Na het digitaal aanvragen van stukken voor bezoek op afspraak ontvangt u een bevestigingsmail met verzoek om ons te bellen voor het reserveren van één of meer tijdslots.

De werkplekken op de studiezaal zijn zo ingericht dat afstand houden (1,5 meter) mogelijk is. Alle werkplekkenzijn voorzien van stopcontacten voor het aansluiten van laptops. U kunt gebruik maken van de gratis wifi (draadloos internet). U mag schrijfblok, laptop en eigen aantekeningen naar uw werkplek meenemen. Als schrijfmateriaal zijn alleen potloden toegestaan, deze zijn op de studiezaalbalie te vinden. 

Naast de studiezaal bevindt zich een garderobe. In de hal zijn kluisjes voor tassen e.d. Het gebruik van de garderobe en/of kluisjes is verplicht. De studiezaalmedewerker maakt u graag verder wegwijs in de studiezaal.

Het raadplegen van onze grote collectie cultuurhistorische bronnen voor de geschiedenis van (oostelijk) Westfriesland is gratis. Zie ook het bezoekersreglement en de criteria voor het maken van fotokopieën en (digitaal) fotograferen.

Bezoek aan de studiezaal
Uw bezoek aan de studiezaal kunt u voor een groot gedeelte al voorbereiden. Bij uw eerste bezoek wordt u bij de informatiebalie als bezoeker ingeschreven. U bent verplicht zich te legitimeren. Bij alle volgende bezoeken dient u zich ter registratie aan te melden. Uw gegevens worden ingevoerd in een computerbestand en worden uitsluitend intern gebruikt voor:

  • statistische doeleinden;
  • communicatie met de bezoekers (bijvoorbeeld voor toezending brochures, enquêtes);
  • het voorkomen, opsporen en vervolgen van strafbare feiten.

Koffiepunt
U vindt een 'koffiepunt' met een automaat voor gratis koffie, thee en chocolademelk in de ruime gang achter de lift. In deze van stoelen en tafels voorziene ruimte kunt u even pauzeren. 

 Studiezaal-WFA

chat loading...