Openingstijden

Het Westfries Archief is open van 10-17 uur.
Op woensdag en donderdag kunt u alleen op afspraak terecht. Uw gereserveerde stukken liggen dan voor u gereed ter inzage.
Op dinsdag en vrijdag kunt u ook zonder afspraak terecht. Wij raden echter aan om stukken van tevoren te reserveren, zodat uw bezoek voorbereid kan worden.

 

Vrijwilligers

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Westfriesland? Vindt u het belangrijk dat de geschiedenis van Westfriesland voor iedereen beschikbaar wordt? Wilt u daar graag een steentje aan bijdragen? Wordt dan vrijwilliger bij het Westfries Archief!

Vrijwilligers van het Westfries Archief zijn bezig met het invoeren van gegevens uit de doop-, trouw- en begraafboeken en akten van de burgerlijke stand. Deze werkzaamheden worden thuis uitgevoerd, via de website www.velehanden.nl. Daarnaast zijn er ook werkzaamheden op het archief, zoals het beschrijven van foto’s of het scannen van familieadvertenties

Wij zijn op zoek naar personen:

  • die interesse hebben in de Westfriese geschiedenis
  • die nauwkeurig zijn en het leuk vinden om met computers te werken

 

Wij bieden:

  • grote belangstelling vanuit het publiek
  • publicatie van uw werk op het internet

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij het Westfries Archief of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoonnummer 0229 282500.

 

vrijwilligers

chat loading...