Agenda

<< Augustus 2022 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  910111314
161718192021
22232425262728
293031    
 

foto gebouw

Route

Bezoekadres:
Blauwe Berg 5c
1625 NT Hoorn

Let op: mogelijk kent uw navigatie de route naar het archief niet. Kijk hieronder hoe u het archief kunt bereiken.

 


Route naar het Westfries Archief weergeven op een grotere kaart

Eigen vervoer
De afslag naar het archief vanaf de Provincialeweg wordt binnenkort vanuit beide richtingen permanent afgesloten. Raadpleeg de kaart hieronder voor de nieuwe route met de auto. U kunt bij het Westfries Archief vlak voor de deur gratis parkeren.
Hieronder staan de verschillende routes beschreven.

Rode route naar het WFA vanaf de Provincialeweg vanaf A7 of vanuit binnenstad Hoorn. Neem bij de stoplichten de afslag (vanaf A7 links, vanaf Provincialeweg rechts) naar de Westfriese Parkweg. Sla de eerste straat rechtsaf, daarna weer de eerste straat rechtsaf en vervolgens linksaf. U komt twee paaltjes tegen, deze worden automatische bediend. Na 20 seconden zakt het eerste paaltje, rijd door, wacht weer 20 seconden voor het volgende paaltje. Sla vervolgens rechtsaf naar de Blauwe Berg. Rijd de straat uit, u ziet het archief aan uw linkerhand.

Paarse route is een alternatieve route vanaf Hoorn/Enkhuizen.
Neem vanaf de Provinciale weg de afslag naar het Hof van Hoorn, volg de Dr. CJK van Aalstweg, rijd langs de Mediamarkt en sla daarna linksaf de Geldelozeweg op. Volg de weg. Ga bij de kruising met het Keern rechtdoor de Blauwe Berg op, rij voorbij het Clusius Collega en sla linksaf. Rij rechtdoor, rijd de straat uit tot u het archief ziet aan uw linkerhand

Groene route: vanuit Enkhuizen/A7. Neem vanaf de A7 de afslag Hoorn-Noord. Neem op de Westfrisiaweg N307 de afslag Risdam. Volg de Wogmergouw, slag rechtsaf naar de Berkmergouw en vervolgens linksaf neer het Keern. Rijd het Keern bijna helemaal uit. Sla rechtsaf naar Blauwe Berg. Rij voorbij het Clusius College en sla dan linksaf. Rij rechtdoor, rijd de straat uit tot u het archief ziet aan uw linkerhand.

Openbaar vervoer
Komt u met het openbaar vervoer, raadpleeg dan http://9292ov.nl/ of bel 0900-9292 (€ 0,90 per minuut met een maximum van € 18,- per gesprek) voor reisinformatie van deur tot deur. Vanaf het NS-station in Hoorn loopt u in ongeveer 12 minuten naar het Westfries Archief. Zie de zwarte route op de kaart hierboven.

Omschrijving loop/fietsroute vanaf het station. U verlaat het station via de loopbrug over het spoor. Voor het ziekenhuis slaat u linksaf de Van Dedemstraat in, naar het Keern. Ga rechtsaf en volg het Keern naar de kruising met de Provinciale Weg. Steek over naar het ‘Kopgebouw’. Aan de overkant steekt u bij het voetgangerslicht meteen linksaf het Keern over. U volgt nu de parallelweg naast de provinciale weg, de Berkhouterweg, tot na enkele minuten het Westfries Archief tussen de bomen opdoemt. Aan het einde van de parallelweg gaat u naar rechts en na honderd meter staat u bij de voordeur. De bel vindt u in de pilaar onder de luifel.

chat loading...