Agenda

<< December 2022 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  81011
12131415161718
19202122232425
2728293031 
 

Ja, ik word Vriend

26 september 2022

Ik meld mij aan als Vriend van het Westfries Archief en stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende gegevens:

 
 

 

Na ontvangst van deze gegevens stuurt de Stichting Vrienden van het Westfries Archief u een bevestiging en een rekening. Via de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van alle activiteiten van het Westfries Archief. 

De Vrienden van het Westfries Archief doen mee met Rabo Clubsupport!

6 september 2022

De Vrienden van het Westfries Archief hebben dit jaar een mooi stempel verworven van de voormalige gemeente Nibbixwoud. Het gaat hier om een bijzonder object. De stempel dateert namelijk uit de jaren 1811-1813, toen ons land behoorde tot het Franse keizerrijk. Het is na 1813 niet meer gebruikt. Inmiddels is de stempel overgedragen aan het Westfries Archief.

Lees meer...

Nieuwsbrief van de Vrienden (2022) nr. 2

29 juli 2022

Het lijkt al lang geleden, maar echt vorig jaar was het nieuwe normaal echt normaal. Waar is de priklocatie? Heb jij de eerste, tweede of derde prik al gehad? Oh je bent tegen prikken of juist voor….Doet jouw QR code het al? Zitten we wel 1,5 m van elkaar? Hoeveel bezoek mag komen? Een leuk uitje, een festival….het zat er niet of een heel klein beetje in.

Deze zomer zijn we weer terug…. in Hoorn en Westfriesland wordt de schade ingehaald…en uitbundiger dan voorheen. Wat we dachten dat normaal was, blijkt bijzonder en dat maakt
nu de waardering alleen maar groter.

Lees meer...

Nieuwsbrief van de Vrienden (2022) nr. 1

29 maart 2022

Spaanse furie, Russische beer

De ‘Geboorte van Nederland’ wordt dit jaar herdacht en gevierd. Het is in 2022 precies 450 jaar geleden dat de Eerste Vrije Statenvergadering in Dordrecht werd gehouden. De Westfriese steden waren daar toen bij. Het Spaanse gezag in de Nederland had niets dan ellende gebracht voor de bevolking, het land was in opstand gekomen en vocht zich een weg uit de terreur van de overheerser. Dat ging gepaard met veel geweld, steden werden omsingeld, uitgehongerd, platgebrand. De schade was enorm maar er was geen keuze. Of de opstandige steden en de Geuzen het tegen de wereldmacht Spanje gingen redden, het was nog ongewis.

Lees meer...

Was getekend Jacob Braaff

11 februari 2019

Jacob Braaff, huisschilder en glazenmaker, woonde het grootste deel van zijn leven in Medemblik.
Uit liefhebberij legde hij met potlood en penseel kerken, monumenten, pittoreske tafereeltjes en scheepvaart vast. Veel van Braaffs werk vindt zijn oorsprong in en om 'zijn' stad Medemblik. Nog steeds zijn de door hem vastgelegde beelden herkenbaar aanwezig en daarmee geven zij een doorkijkje van het verleden naar het heden.
De auteur John Brozius, die onderzoek naar het leven en werk van Jacob Braaff heeft gedaan, neemt u mee voor een nadere kennismaking met deze kleine meester in Was getekend, Jacob Braaff.

Was getekend, Jacob Braaff, Medemblik door de ogen van een negentiende-eeuwse schilder, is een initiatief van de Stichting Vrienden van het Westfries Archief.

 

 

chat loading...