Studiezaal weer open vanaf 2 juni

Vanaf dinsdag 2 juni kunt u weer onderzoek doen in het Westfries Archief. De inrichting van de studiezaal is aangepast om u op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarbij gelden enkele spelregels.
Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Agenda

<< Juni 2020 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 

Nieuw bestuurslid Vrienden van het Westfries Archief

12 september 2019
Als nieuw bestuurslid van de stichting stel ik mij graag even voor. Mijn naam is Mark Raat, 30 jaar, geboren en getogen Medemblikker. Nadat ik een opleiding voor geschiedenisdocent afrondde ging ik geschiedenis studeren aan de VU. Ik specialiseerde mij vooral in de late middeleeuwen en vroegmoderne tijd, maar de interesse beperkt zich zeker niet alleen tot die tijd.
In 2015 deed ik een stage bij het Westfries Archief en mocht ik later een bronnenmatrix en handleiding ontwikkelen voor onderzoek naar huizen en landerijen. Datzelfde onderzoekswerk doe ik nu voor de Fryske Akademy in Leeuwarden. Daarnaast ben ik politiek actief voor de VVD in Medemblik. Hobbymatig ben ik nu bezig met verschillende onderzoeken, vooral naar onderwerpen over historische personen en gebeurtenissen uit de kernen van de gemeente Medemblik. Elke twee maanden verschijnt hierover een korte tekst in het lokale magazine Youmedemblik.
 
Het Westfries Archief heeft zoveel mooie bronnen die nog vele geheimen verbergen. En u weet vast hoe dat gaat met onderzoek: bijna ieder gevonden puzzelstukje leidt weer tot nieuwe vragen. Met veel enthousiasme zal ik mij inzetten voor het versterken van ons prachtige Archief en de collectie!
Mark Raat