Openingstijden

Het Westfries Archief is open van 10-17 uur.
Op woensdag en donderdag kunt u alleen op afspraak terecht. Uw gereserveerde stukken liggen dan voor u gereed ter inzage.
Op dinsdag en vrijdag kunt u ook zonder afspraak terecht. Wij raden echter aan om stukken van tevoren te reserveren, zodat uw bezoek voorbereid kan worden.

 

Kenniscentrum archivering

Het Westfries archief beheert overgedragen archieven van de aangesloten gemeenten in de regio. U kunt hier zoeken in onze collecties. Naast deze belangrijke taak is het Westfries Archief belast met het toezicht op het beheer van nog niet overgedragen archieven. Dit houdt in dat er gecontroleerd wordt of de informatiehuishouding van de gemeenten op orde is, met als doel:

  • goede verantwoording van de gemeenten aan de burgers;
  • behoud van archieven als cultuur-historisch erfgoed.


Naast deze taken wil het Westfries Archief zich ontwikkelen tot kenniscentrum, regievoerder, adviseur en coördinator van digitale archivering voor de regio. De taken als kenniscentrum en toezichthouder van het Westfries Archief lopen op verschillende vlakken in elkaar over. Vandaar ook dat de archiefinspectie en het informatiemanagement nauw met elkaar samenwerken en deze vakhoek gezamenlijk hebben ingericht.

  • Procedures, handboeken en regionale methoden
  • Regionaal en landelijk vaknieuws
  • Overzicht van aanbevolen vakwebsites met als onderwerp Archief- en informatiemanagement 

 

inspectie1

 

inspectie2

chat loading...