Corona

Studiezaal is open op dinsdag tot en met vrijdag. Op dinsdagen is een afspraak niet verplicht, op de andere dagen wel. Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Klik
hier om de collectie in te zien.

Landelijke bijeenkomst ADI’s bij het Westfries Archief

Op dinsdag 6 februari kwamen de Adviseurs Digitale Informatie van de landelijke archieven bijeen op de Blauwe Berg. Deze informatiemanagers met als specialiteit digitaal archiveren komen een paar maal per jaar bijeen om informatie over nieuwe ontwikkelingen op hun vakgebied uit te wisselen in een open sfeer. Vandaag stond de invoering van de nieuwe wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en de gevolgen daarvan voor de archieven op het programma. Veel vragen kwamen langs, maar we hebben nog niet alle antwoorden gevonden. Dat zal de komende tijd wel snel veranderen, want op 25 mei moeten we er klaar voor zijn!

Een nieuw onderwerp was de archivering van complexe bouwinformatie die hoort bij de Digitale Stad. De behoefte aan een integrale aanpak hiervan neemt toe nu we steeds meer samenhangende dgitale bouwinformatie creëeren die behouden moet blijven voor hergebruik in de toekomst.

ADI bij het WFA

Als laatste bespraken we het belang van kennisuitwisseling via de Kennisplatforms Informatie Archieven (KIA) van het Nationaal Archief. We sloten af met een gezellige netwerkborrel. De volgende keer gaan we naar Nijmegen.

 

inspectie1

 

inspectie2

chat loading...