Studiezaal weer open

Vanaf dinsdag 2 juni kunt u weer onderzoek doen in het Westfries Archief. De inrichting van de studiezaal is aangepast om u op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarbij gelden enkele spelregels.
Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Mijlpaal VeleHanden-project: 50.000 akten ingevoerd

Het VeleHanden-project Compareerden voor mij bereikt vandaag een belangrijke mijlpaal: 50.000 akten uit de notariĆ«le archieven zijn ingevoerd. Wij zijn bijzonder trots op deze mijlpaal en bedanken alle deelnemers van ons project voor deze geweldige prestatie. Inmiddels zijn de eerste indexen beschikbaar op onze website. U kunt hier zoeken door alle personen.

Lees meer...

VH-Nieuwsbrief Compareerden voor mij (augustus 2020)

Na de mijlpaal van 40.000 ingevoerde scans die begin juni bereikt werd, zijn we alweer hard op weg naar de 50.000. Het Westfries Archief bedankt alle invoerders en controleurs voor hun inzet en betrokkenheid!

Lees meer...

VH-Nieuwsbrief Compareerden voor mij (juni 2020)

Afgelopen week hebben we een mooie mijlpaal bereikt: 40.000 ingevoerde en gecontoleerde akten. In iets meer dan twee maanden tijd zijn 10.000 akten ingevoerd en gecontroleerd. Hartelijk dank voor alle inzet en enthousiasme! De invoerder van de 40.000ste akte heeft een klein presentje ontvangen.

Lees meer...

Nieuwsbrief Compareerden voor mij (april 2020)

Hoera! Zaterdag 14 maart behaalde we een mooie mijlpaal. 30.000 ingevoerde en gecontroleerde akten! We willen jullie allemaal bedanken voor jullie enthousiasme en inzet. Momenteel is 25% van de eerste fase van het project afgerond.

Lees meer...

13 maart: instructie- en inloopochtend VeleHanden

Vrijdagochtend 13 maart is in het Westfries Archief een VeleHanden inloopochtend. Iedereen die wil controleren of vragen heeft over de invoer van Westfriese notariele akten is welkom. Voorwaarde is dat u projectlid/deelnemer van ons Velehanden-project bent of wilt worden.

Lees meer...

 

logo-VH

 

de-notaris2