10 januari: instructie- en inloopochtend VeleHanden

Vrijdagochtend 10 januari is in het Westfries Archief een VeleHanden inloopochtend. Iedereen die wil controleren of vragen heeft over de invoer van Westfriese notariele akten is welkom. Voorwaarde is dat u projectlid/deelnemer van ons Velehanden-project bent of wilt worden.

Lees meer...

Nieuwsbrief Compareerden voor mij (november 2019)

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2019. Dit jaar zijn we in april gestart met het project Compareerden voor mij. In een korte periode werden meer dan 19.000 scans ingevoerd en gecontroleerd. Meer dan 5% van het hele project. We zijn ontzettend blij met uw inzet! Voorlopig zijn we nog even zoet met de notariële akten uit de negentiende en twintigste eeuw. Daarna gaan we door met de oudere akten uit de periode daarvoor.

Lees meer...

Nieuwsbrief Compareerden voor mij (september 2019)

De zomer is weer voorbij, we hopen dat iedereen een fijne zomer heeft gehad. Guur, koud en nat weer is uiteraard ideaal VeleHanden-weer. We hopen dan ook dat de komende maanden weer vele akten worden ingevoerd en gecontroleerd. Het is fijn om te zien dat er zo’n leuke en actieve groep is die veel plezier heeft in het invoeren en controleren van akten in ons project Compareerden voor mij. Er zijn nu al meer dan 13.000 akten ingevoerd en gecontroleerd!

Lees meer...

Eerste mijlpaal VH-project Compareerden voor mij

Binnen het VeleHanden-project Compareerden voor mij hebben we de eerste mijlpaal bereikt. In korte tijd voerden deelnemers van het project namen van personen en gebouwde objecten van de eerste 10.000 akten. We zijn heel blij met de inzet van onze deelnemers en willen hen van harte bedanken.

Lees meer...

Nieuwsbrief Compareerden voor mij (augustus 2019)

Ruim 9000 akten zijn tot nu toe door de deelnemers ingevoerd en gecontroleerd. Het project loopt goed, elke dag hebben we een enthousiaste groep deelnemers die aan het werk zijn. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee. Maar, nieuwe deelnemers zijn altijd van harte welkom. Misschien kent u wel iemand die graag zou willen meehelpen, maar die niet goed weet hoe te starten. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We helpen nieuwe deelnemers graag op weg. Nieuwe deelnemers kunnen voor een instructie vrijblijvend langskomen tijdens één van de inloopochtenden. Het is ook mogelijk om een aparte afspraak te maken.

Lees meer...

 

logo-VH

 

de-notaris2