13 oktober: instructie- en inloopochtend VeleHanden

Vrijdagochtend 13 oktober is in het Westfries Archief een VeleHanden-inloopochtend. Iedereen die wil controleren of vragen heeft over de invoer van Westfriese notariele akten is welkom. Voorwaarde is dat u projectlid/deelnemer van ons Velehanden-project bent of wilt worden.

Lees meer...

Mijlpaal VeleHanden-project

Een nieuwe mijlpaal binnen het VeleHanden-project: alle nieuw notariële archieven van de dorpen Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Blokker, Grootebroek, Hoogkarspel, Hoogwoud en Obdam van 1844 tot 1915 zijn nu volledig op naam doorzoekbaar via de website van het Westfries Archief. 

Lees meer...

9 december: instructie- en inloopochtend VeleHanden

Vrijdagochtend 9 december is in het Westfries Archief een VeleHanden-inloopochtend. Iedereen die wil controleren of vragen heeft over de invoer van Westfriese notariele akten is welkom. Voorwaarde is dat u projectlid/deelnemer van ons Velehanden-project bent of wilt worden.

Lees meer...

VH-nieuwsbrief Compareerden voor mij (november 2022)

De dagen worden weer korter; we naderen het einde van het jaar 2022. Het was weer een bewogen jaar met veel thuiswerken en waarin jullie weer vele akten uit ons project doornamen. We sloten het eerste deel van het project af: alle notariële akten van de Westfriese dorpen tot 1915 zijn inmiddels door jullie geïndexeerd. Op de Blauwe Berg in Hoorn zijn we nog druk bezig om alle indexen op de akten van notarissen uit deze set te verwerken. Het ziet ernaar uit dat we voor het einde van dit jaar alle indexen van het eerste deel op de website van het Westfries Archief kunnen plaatsen, zodat het voor iedereen beschikbaar is.

Lees meer...

VH-nieuwsbrief Compareerden voor mij (juli 2022)

Nog heel even en de zomervakantie begint. Vaak wordt er gedurende de zomermaanden minder ingevoerd. Veel deelnemers genieten van een welverdiende vakantie. Ook wij, de projectleiding, zullen in de komende twee maanden vakantie opnemen. Op de berichtenpagina van het project kunt u vinden wanneer we precies afwezig zijn. Deel één van het project Compareerden voor mij is afgerond. Halverwege mei werden de laatste akten ingevoerd. Een geweldige mijlpaal, iedereen hartelijk dank! De knippers gingen druk aan de slag met het knippen van de akten voor deel twee van het project. Ondanks wat technische problemen zijn momenteel bijna alle aken geknipt en staan klaar voor de invoer. Knippers bedankt!

Lees meer...

 

logo-VH

 

de-notaris2

chat loading...