Fase 1 Compareerden voor mij feestelijk afgesloten

Vrijdag 10 juni vierden we een bijzondere mijlpaal in het vrijwilligersproject Compareerden voor mij: de eerste fase van het project is afgerond. Zo’n mooie mijlpaal moet worden gevierd. De deelnemers aan het project werden getrakteerd op gebak en kregen een uitgebreide rondleiding door de depots. Het vieren van de mijlpaal was gelijk een mooi moment voor de deelnemers om elkaar en de projectleiding na een lange corona-periode weer eens in het echt te zien en te spreken.  

20220610 143830

In april 2019 startten we met het invoeren van notariële akten in het project via crowdsourcingsplatform VeleHanden. In fase 1 van het project voerden de deelnemers de akten in uit de negentiende eeuw van de Westfriese dorpen: Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Blokker, Grootebroek, Hoogkarspel, Hoogwoud en Obdam. Deelnemers aan het project kregen telkens één scan in beeld, gevraagd werd om alle namen en objecten uit de akten in te voeren. Na controle worden de ingevoerde gegevens op de website geplaatst waar iedereen ze kan inzien. Zodoende werden meer dan 121.000 akten ingevoerd en gecontroleerd. Meer dan 800.000 namen en objecten werden ingevoerd, u kunt ze hier inzien.

20220610 152615 

De deelnemers aan het project zijn ondertussen gestart met deel 2 van het project. In dit deel wordt gewerkt aan het invoeren van negentiende-eeuwse akten uit de steden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Lijkt het u leuk om mee te doen aan het project? Meld u dan aan bij www.velehanden.nl, zoek na aanmelden het project Compareerden voor mij op en doe mee!

20220610 161234 

 

 

logo-VH

 

de-notaris2

chat loading...