Mijlpaal VeleHanden-project

Een nieuwe mijlpaal binnen het VeleHanden-project: alle nieuw notariële archieven van de dorpen Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Blokker, Grootebroek, Hoogkarspel, Hoogwoud en Obdam van 1844 tot 1915 zijn nu volledig op naam doorzoekbaar via de website van het Westfries Archief. 

In april 2019 startten we met het invoeren van notariële akten in het project via crowdsourcingsplatform VeleHanden. Deelnemers aan het project kregen telkens één scan in beeld, gevraagd werd om alle namen en objecten uit de akten in te voeren. Na controle worden de ingevoerde gegevens op de website geplaatst waar iedereen ze kan inzien. Zodoende werden meer dan 121.000 akten ingevoerd en gecontroleerd. Meer dan 1.2 miljoen namen en objecten werden ingevoerd, u kunt ze hier inzien.

3c32fde5-2cbe-4f2b-8f07-3f79425e746c

De deelnemers aan het project zijn ondertussen gestart met deel 2 van het project. In dit deel wordt gewerkt aan het invoeren van negentiende-eeuwse akten uit de steden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Lijkt het u leuk om mee te doen aan het project? Meld u dan aan bij www.velehanden.nl, zoek na aanmelden het project Compareerden voor mij op en doe mee!

 

logo-VH

 

de-notaris2

chat loading...