Maatregelen Corona-virus

De overheid heeft maatregelen afgekondigd om de verdere verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Het Westfries Archief heeft besloten om de studiezaal te sluiten, in ieder geval tot-en-met 1 juni. Ook cursussen, lezingen en andere groepsactiviteiten gaan in deze periode niet door. Voor inzage van bouwdossiers geldt een uitzondering.
Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Eerste mijlpaal voor Vele Handen

Begin oktober zijn wij begonnen met het project Vele Handen. Al heel snel konden wij de eerste resultaten melden. Die zijn vanaf vandaag ook op onze website te zien. Het betreft de administratie van de lidmaten van de gereformeerde gemeente Aartswoud uit het begin van de achttiende eeuw.

Nog maar vier weken na de start werken al 43 vrijwilligers in Vele Handen. Zelfs in Nieuw Zeeland is iemand de Westfriese bronnen aan het bewerken. Gisteren (24 oktober) is de 1000e scan bewerkt. In totaal zijn 18.652 personen een eerste keer ingevoerd. Niet alle gegevens worden meteen gepubliceerd. Eerst volgt steeds een tweede invoer door een andere vrijwilliger en een laatste controle. Het lidmatenregister van Aartswoud is als eerste helemaal klaar.

.

 

logo-VH

 

de-notaris2