Agenda

<< Oktober 2022 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  8  9
10131516
172223
24272930
31      
 

Stuk van het jaar

31 mei 2013

In oktober wordt met een landelijke verkiezing het Stuk van het Jaar gekozen uit de collecties van Nederlandse archiefinstellingen. BRAIN, de branchevereniging archiefinstellingen Nederland, organiseert deze verkiezing via Ons DNA. Verschillende archiefinstellingen doen mee met deze verkiezing.

Hèt West-Friese archiefstuk mag uiteraard niet ontbreken. Nu kunnen wij een stuk kiezen, maar veel liever horen we van ú welk stuk het West-Friese archiefstuk van het jaar is.

stukvanhetjaar

Zend uw stuk in!
Heeft u tijdens uw archiefonderzoek wel eens een mooie ontdekking gedaan of bent u op iets bijzonders gestuit? Bijvoorbeeld een ontroerend verhaal, een prachtig versierd boek, een aparte foto, een vreemde akte? Draag dit stuk dan voor als het West-Friese stuk van het jaar. Doe dit voor 1 juli!
Uit alle inzendingen selecteert de jury van het Westfries Archief tien stukken. We maken deze selectie op 2 juli bekend op onze website.

Verkiezingsstrijd
En daarna begint de strijd om te bepalen wat het West-Friese stuk van het jaar wordt. Twee maanden lang kunnen mensen op allerlei manieren stemmen. In september maken we het winnende stuk bekend. Dit stuk doet dan mee in de landelijk verkiezing voor het Stuk van het Jaar.
Meer informatie over de voorverkiezing volgt zodra de tien genomineerde stukken op 2 juli bekend zijn.

chat loading...