Agenda

<< Oktober 2022 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  8  9
10131516
172223
24272930
31      
 

Open Dag, vrijdag 25 oktober, 13:00-16:30 uur

10 oktober 2013

Oktober is (inmiddels) traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar staat deze in het teken van Vorst en Volk. Het Westfries Archief doet met verschillende activiteiten mee.

Zo kunnen belangstellenden in de studiezaal een vernieuwde expositie bewonderen. In de bibliotheken in Opmeer en Stedebroec worden op 28 oktober enkele lezingen gegeven (zie  http://www.westfriesebibliotheken.nl/agenda/95486.lezing-presentatie-door-westfries-archief.html) Ook zijn wij van start gegaan met een nieuw vrijwilligersproject voor de invoer van genealogische gegevens op www.velehanden.nl.

Naast al deze activiteiten organiseren wij een Open Dag op vrijdag 25 oktober van 13:00 tot 16:30 uur. Iedereen is van harte welkom in het Westfries Archief!

Programma: 

13:00 uur: Deuren open; de koffie staat klaar.

14:00 uur: Lezing door Co Buysman over Schaken in West-Friesland. Toegelicht met schaakdiagrammen en historisch materiaal uit onder andere de collecties van het Westfries Archief.

15:00 uur: Lezing door Piet Koenis. Een Koninklijke verrassing in het Westfries Archief; West-Friese boerengrond en een Spaans koningspaar.

De hele middag, doorlopend:

-Historische verenigingen uit het werkgebied

-Inloopspreekuur van de Nederlandse Genealogie Vereniging (NGV)

-Interactieve route door het gebouw en de archief-depots, waarbij u ook gemakkelijk in gesprek komt met onze medewerkers die vertellen over hun werkzaamheden

-Uitleg over het project Vele Handen, waarbij u direct zelf aan de slag kunt

-Boekenverkoop van boventallige boeken uit onze collectie ten behoeve van de stichting Vrienden van het Westfries Archief

-Een taxateur om uw eigen oude boeken te taxeren; neem deze vooral mee (ongeacht de staat, want…)

-Er is ook een restaurateur die u tips geeft om de staat van uw oude, kostbare en dierbare boeken te verbeteren!

 Locatie: Westfries Archief, Blauwe Berg 5c, Hoorn.

Actuele informatie over de Open Dag is steeds te vinden op www.wfa.nl

Vanwege de Open Dag is er vrijdag 25 oktober geen reguliere dienstverlening op de studiezaal. Onze excuses voor dit ongemak.

chat loading...