Agenda

<< December 2018 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
27282930
      
 
De studiezaal is open op dinsdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur. 

Aanvragen van originele stukken kan tot 16.30 uur.

Gereserveerde stukken kunnen ook op maandag, woensdag en donderdag worden opgevraagd bij onze receptie, zodat u de stukken kunt inzien op onze studiezaal. Meer uitleg over het aanvragen van stukken vindt u hier.

Stukken aanvragen via onze website

3 augustus 2018

Sinds kort kunt de stukken die u wilt bekijken op de studiezaal online aanvragen. Dat kunt u vooraf doen en dan meteen de datum van uw bezoek doorgeven. Dat is op zijn vroegst de eerstvolgende werkdag.

Zoek eerst het gewenste archiefstuk op in de digitale inventaris van onze archieven. Klik bij het benodigde stuk op de aanvraagknop het mapje meest rechts (zie de rode pijl).

voorbeeld

U ziet nu een aanvraagformulier:

 voorbeeld aanvraagformulier onïngevuld

U kunt er voor kiezen om uw gegevens in te vullen en dit nummer meteen aanvragen. Maar het formulier kent ook een "winkelwagen"-functie om meerdere stukken aan te vragen. Klik in dat geval op: Verder zoeken.

Hoe vraagt u stukken aan? Als u klaar bent met het verzamelen van alle benodigde stukken vult u het formulier verder in:

voorbeeld aanvraagformulier

Pasnummer, naam, e-mailadres en bezoekdatum zijn verplichte velden. Komt u voor het eerst, vul dan een eenmalig pasnummer in. Wij veranderen dat bij uw eerste bezoek in een persoonlijk pasnummer. Extra informatie kunt u vermelden in het veld ‘Opmerking’. Klik op 'Versturen' om uw aanvraag te voltooien.

Beperkingen
Soms is een stuk niet aan te vragen. In dat geval ontvangt u direct na het invullen van het aanvraagformulier een melding. Redenen hiervoor kunnen zijn:
- beperking openbaarheid
- stuk is in slechte staat
- afwezig vanwege restauratie of tentoonstelling
- reeds aangevraagd door iemand anders
- archief is nog in bewerking

Voor het raadplegen van niet-openbare stukken kunt u een verzoek indienen bij de gemeentearchivaris. Neem daarvoor contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.