Agenda

<< Februari 2024 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
26272829   
 

Stukken aanvragen via onze website

3 augustus 2018

Sinds kort kunt de stukken die u wilt bekijken op de studiezaal online aanvragen. Dat kunt u vooraf doen en dan meteen de datum van uw bezoek doorgeven. Dat is op zijn vroegst de eerstvolgende werkdag.

Zoek eerst het gewenste archiefstuk op in de digitale inventaris van onze archieven. Klik bij het benodigde stuk op de aanvraagknop het mapje meest rechts (zie de rode pijl).

voorbeeld

U ziet nu een aanvraagformulier:

voorbeeld aanvraagformulier onngevuld

U kunt er voor kiezen om dit nummer meteen aanvragen, klik dan op Stukken aanvragen. Via de knop Verder zoeken, kunt u meerdere stukken verzamelen.

Hoe vraagt u stukken aan? Als u klaar bent met het verzamelen van alle benodigde stukken vult u het formulier verder in:

voorbeeld aanvraagformulier

Pasnummer, naam, e-mailadres en bezoekdatum zijn verplichte velden. Komt u voor het eerst, vul dan het nummer 12345 in bij pasnummer. Wij veranderen dat bij uw eerste bezoek in een persoonlijk pasnummer. Extra informatie kunt u vermelden in het veld ‘Opmerking’. Klik op 'Versturen' om uw aanvraag te voltooien.

Beperkingen
Soms is een stuk niet aan te vragen. In dat geval ontvangt u direct na het invullen van het aanvraagformulier een melding. Redenen hiervoor kunnen zijn:
- beperking openbaarheid
- stuk is in slechte staat
- afwezig vanwege restauratie of tentoonstelling
- reeds aangevraagd door iemand anders
- archief is nog in bewerking

Voor het raadplegen van niet-openbare stukken kunt u een verzoek indienen bij de gemeentearchivaris. Neem daarvoor contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

chat loading...