Studiezaal weer open vanaf 2 juni

Vanaf dinsdag 2 juni kunt u weer onderzoek doen in het Westfries Archief. De inrichting van de studiezaal is aangepast om u op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarbij gelden enkele spelregels.
Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Agenda

<< Augustus 2020 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
1112131516
181920212223
24252627282930
31      
 

Overdracht collectie Friethoff

5 juli 2019

Op donderdag 4 juli heeft de heer Ted Friethoff zijn digitale fotocollectie van de gemeente Opmeer overgedragen aan het Westfries Archief. Tijdens een informele bijeenkomst ondertekende hij ook een auteursrecht-overeenkomst om het gebruik van de foto’s te regelen.

Fotoarchief Ted Friethoff fotograaf Nancy Holderbeke 2
Ondertekening van de auteursrecht-overeenkomst door de heer Friethoff (l.) en directeur Dirk Dekema van het Westfries Archief. (foto: Nancy Holderbeke)

Burgemeester Nijpels van Opmeer hield een kort woordje, waarin hij aangaf dat het belangrijk is dat ook particuliere collecties voor het nageslacht bewaard blijven. Op de foto’s zijn talloze activiteiten in Aartswoud, Gouwe, Hoogwoud, Opmeer, Spanbroek, Wadway, De Weere en Zandwerven vastgelegd over de periode 2005-2017: de jaarlijkse Landbouwdag, de Mijl van De Weere, carnaval, het kinderdorp, koninklijke onderscheidingen en nog veel meer. De collectie telt ruim 69.000 beelden (ruim 222 GB) en zal op de studiezaal te zien zijn. Beelden die zonder beperkingen online geplaatst kunnen worden, worden op termijn op de website van het Westfries Archief gepubliceerd en mogen dan vrij gebruikt worden. Door ze op een goede manier te conserveren blijven de beelden beschikbaar voor toekomstige generaties.

Fotoarchief Ted Friethoff fotograaf Nancy Holderbeke 1
De overhandiging... Bij de bijeenkomst in Hoogwoud waren ook enkele oud-wethouders van de gemeente Opmeer aanwezig. Uiterst rechts op de foto: burgemeester Nijpels. Tweede van links: collega Elsbeth Groothedde van het Westfries Archief. (foto: Nancy Holderbeke)