Agenda

<< April 2024 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 

Westfries Archief sluit aan bij WieWasWie

9 december 2020

Vanaf vandaag kunt u nog gemakkelijker uw stamboom uitpluizen. De gegevens over historische personen van het Westfries Archief zijn nu ook doorzoekbaar op www.wiewaswie.nl.

WieWasWie is een website vol met digitaal ontsloten historische documenten met persoonsgegevens. Hier kunt u met één zoekopdracht de gegevens van archiefinstellingen uit heel Nederland doorzoeken. In het zoekresultaat staan de belangrijkste gegevens, zoals de naam, plaats en datum. Op de bijbehorende scans is nog veel meer te zien.

wiewaswie

Honderdduizenden inschrijvingen, miljoenen personen
In de database van WieWasWie staan meer dan 215 miljoen personen. Er komen steeds nieuwe gegevens bij. Uit akten van de burgerlijke stand, doopboeken, militaire bronnen, scheepsoldijboeken, familieadvertenties, slavenregisters en nog veel meer. Het Westfries Archief heeft meer dan 2 miljoen namen toegevoegd uit doop-, trouw- en begraafboeken, bevolkingsregisters, notarisakten en akten van de burgerlijke stand.

Helpt u mee?
De persoonsnamen uit de bronnen van het Westfries Archief zijn door vrijwilligers ingevoerd. Lijkt het u leuk om mee te werken aan het invoeren van gegevens? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitzending regionale omroep WEEFF
Aanstaande zaterdag om 14.45 uur is onze collega Sanne Maasbach te beluisteren in de uitzending van omroep Weeff. Zij zal dan meer vertellen over het Westfries Archief en onze bronnen op www.wiewaswie.nl.

wiewaswie2

chat loading...