Agenda

<< Juli 2022 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

Nieuwe route WFA

24 augustus 2021

Vanaf het najaar, de precieze datum is nog niet bekend, kunt het archief niet meer bereiken met de auto via de route Provincialeweg – Blauwe Berg. De afslagen vanaf de Provincialeweg naar het archief worden afgesloten. Dit geldt zowel voor de afslag vanuit Hoorn als naar Hoorn. De werkzaamheden zijn al gestart waardoor het soms lastig kan zijn om het archief te bereiken via de afslag. Hieronder leest u de nieuwe route voor automobilisten en vindt u een routekaart. Uw navigatie heeft deze route zeer waarschijnlijk nog niet paraat staan.

Parkeren bij het archief is gratis.

Komt u met het openbaar vervoer, lopend of met de fiets? Dan verandert er niets voor u. Het loop- fietspad richting het archief naast de Provinciale weg, de Berkhouterweg, blijft gewoon open.

Eigen vervoer
De afslag naar het archief vanaf de Provincialeweg wordt binnenkort vanuit beide richtingen permanent afgesloten. Raadpleeg de kaart hieronder voor de nieuwe route met de auto. U kunt bij het Westfries Archief vlak voor de deur gratis parkeren.

Hieronder staan de verschillende routes beschreven.

Rode route naar het WFA vanaf de Provincialeweg vanaf A7 of vanuit binnenstad Hoorn. Neem op de rotonde de afslag (vanaf A7 links, vanaf Provincialeweg rechts) naar de Westfriese Parkweg. Sla de eerste straat rechtsaf, daarna weer de eerste straat rechtsaf en vervolgens linksaf. U komt twee paaltjes tegen, deze worden automatische bediend. Na 20 seconden zakt het eerste paaltje, rijd door, wacht weer 20 seconden voor het volgende paaltje. Sla vervolgens rechtsaf naar de Blauwe Berg. Rijd de straat uit, u ziet het archief aan uw linkerhand.

Paarse route is een alternatieve route vanaf Hoorn/Enkhuizen.
Neem vanaf de Provinciale weg de afslag naar het Hof van Hoorn, volg de Dr. CJK van Aalstweg, rijd langs de Mediamarkt en sla daarna linksaf de Geldelozeweg op. Volg de weg. Ga bij de kruising met het Keern rechtdoor de Blauwe Berg op, rij voorbij het Clusius Collega en sla linksaf. Rij rechtdoor, rijd de straat uit tot u het archief ziet aan uw linkerhand

Groene route: vanuit Enkhuizen/A7. Neem vanaf de A7 de afslag Hoorn-Noord. Neem op de Westfrisiaweg N307 de afslag Risdam. Volg de Wogmergouw, slag rechtsaf naar de Berkmergouw en vervolgens linksaf neer het Keern. Rijd het Keern bijna helemaal uit. Sla rechtsaf naar Blauwe Berg. Rij voorbij het Clusius College en sla dan linksaf. Rij rechtdoor, rijd de straat uit tot u het archief ziet aan uw linkerhand.

chat loading...