Studiezaal weer open vanaf 2 juni

Vanaf dinsdag 2 juni kunt u weer onderzoek doen in het Westfries Archief. De inrichting van de studiezaal is aangepast om u op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarbij gelden enkele spelregels.
Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Agenda

<< Juli 2020 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  91112
141516171819
20212223242526
2728293031  
 

Stagiairs bij het Westfries Archief

26 november 2012

Scholieren uit onze regio lopen dit jaar een maatschappelijke stage. Deze stage is op dit moment een verplicht onderdeel van het lesprogramma. Scholieren maken op deze manier kennis met vrijwilligerswerk en ze betekenen iets voor de maatschappij. Tijdens de stage is er tevens aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Eind oktober liep Sil Feld (15 jaar) bij ons stage. Zij volgt het VMBO aan scholengemeenschap d'Ampte. Ze zit in haar vierde en laatste jaar en hoopt aan het einde van dit schooljaar haar diploma te halen. Sil was betrokken bij de voorbereidingen van de open dag. Sil was verantwoordelijk voor het prijzen van boeken die geselecteerd waren voor de boekenverkoop. Tijdens de open dag verkocht Sil boeken in een speciale boekenkraam.

Stagiaire Sil Feld

Casper Laan (15 jaar) was in november stagiair bij het Westfries Archief. Casper zit in 3 HAVO van het Werenfridus. Hij ging verder met de voorbereidingen van de online boekenverkoop. Na afronding van deze klus hield hij zich bezig met enkele ompakwerkzaamheden en andere klussen in de bibliotheek.

Stagiair Casper Laan

We willen Sil en Casper bedanken voor hun inzet tijdens de stage!