Agenda

<< Juli 2022 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

Lezing Willem van Oranje in brieven

4 april 2022

Lezing Henk van Nierop in de Grote Kerk van Edam
Op zondag 24 april zal emeritus hoogleraar Nieuwe Geschiedenis Henk van Nierop een lezing verzorgen in de monumentale Grote Kerk van Edam. Deze voordracht maakt deel uit van de lezingencyclus die het Waterlands Archief samen met het Westfries Archief dit jaar organiseert. Van Nierops publicaties gaan vooral over de Nederlandse Opstand en de Gouden Eeuw. Hij is bekend van boeken als Het verraad van het Noorderkwartier en De vernuftige etser. Het scandaleuze leven van Romeyn de Hooghe.

Lees meer...

Cursus stamboomonderzoek, voorjaar 2022

28 februari 2022

In maart en april 2022 wordt in het Westfries Archief in Hoorn een cursus Stamboomonderzoek voor beginners / Genealogie, kapstok voor familiegeschiedenis gegeven. De cursus wordt verzorgd door de afdeling Oostelijk West-Friesland van de Nederlandse Genealogische Vereniging.

Let op: de cursus is volgeboekt! Ook de plekken voor de cursus in het najaar en volgende voorjaar zitten nu helaas vol. 

 

De cursus bestaat uit zes dagdelen. Na een inleidende bijeenkomst zullen op de vervolgochtenden de Burgerlijke Stand, het Bevolkingsregister en de DTB’s (Doop-, Trouw- en Begraafboeken) behandeld worden. Uitgelegd wordt waar u deze bronnen kunt vinden, wat er in staat en hoe u ze kunt gebruiken voor stamboomonderzoek. Ook wordt aandacht geschonken aan het doen van genealogische onderzoek via internet, zowel websites van archieven als genealogieën van derden worden bekeken. Verder zullen de genealogische computerprogramma’s GensDataPro en Aldfaer behandeld worden. Heraldiek, DNA en het schrijven van een familiegeschiedenis komen aan bod. Kortom een zeer complete cursus waarna u als beginnende genealoog goed voorbereid aan de slag kan gaan met het (verder) uitzoeken van uw stamboom.

 

De cursus bestaat uit zes ochtenden en wordt gegeven in het Westfries Archief, klik hier voor de route.

De cursusdatums zijn 4, 11, 18 en 25 maart en 1 en 8 april 2022, steeds op vrijdagochtend van 10:00 uur tot ongeveer 12:15 uur. De cursus wordt gegeven door de dhr. Waalboer, een ervaren genealoog en voorzitter van de NGV Oostelijk West-Friesland.

 

 

Start NGV-cursus stamboomonderzoek

13 september 2021

In oktober en november organiseert de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) afdeling Oostelijk Westfriesland in samenwerking met het Westfries Archief weer een cursus Stamboomonderzoek voor beginners/ Genealogie kapstok voor familiegeschiedenis. Tijdens deze cursus leert u meer over onderzoek doen naar uw familiegeschiedenis. De cursus wordt gegeven door leden van de vereniging.

De cursus vindt plaats in het Westfries Archief op 8, 15, 22 en 29 oktober en 5 en 12 november. Steeds op vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Klik hier voor de route naar het archief.

De kosten bedragen € 70,00 inclusief cursusmap.

Voor meer informatie en aanmelden mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Archiefcursus in Enkhuizen

19 oktober 2020

In samenwerking met het Westfries Archief organiseert de Vereniging Oud Enkhuizen een driedelige archief- en schrijfcursus voor haar leden. De start van de cursus vond plaats op 9 oktober in het historische waaggebouw in Enkhuizen. Het aantal deelnemers is gelimiteerd zodat voldoende afstand van elkaar kan worden gehouden. 

Lees meer...

Update over NGV-Lezingenprogramma

26 augustus 2020

Het bestuur van de NGV, afdeling Oostelijk West-Friesland heeft besloten om het lezingenprogramma voor de tweede helft van 2020 niet verder in te vullen. De afdeling ziet geen mogelijkheden om, de coronamaatregelen in acht nemende, bijeenkomsten op een goede manier te organiseren. De NGV, afdeling Oostelijk West-Friesland hoopt uw begrip en op de mogelijkheid om in 2021 weer op de gebruikelijke wijze bijeen te kunnen komen.

chat loading...