Agenda

<< Januari 2020 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
De studiezaal is open op dinsdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur. 

Aanvragen van originele stukken kan tot 16.30 uur.

Gereserveerde stukken kunnen ook op maandag, woensdag en donderdag worden opgevraagd bij onze receptie, zodat u de stukken kunt inzien op onze studiezaal. Meer uitleg over het aanvragen van stukken vindt u hier.

Presentatie 'Vele handen maken licht werk' of 'Handig zoeken op www.wfa.nl'

14 oktober 2013

Vorig jaar is onze nieuwe website gelanceerd. Ook dit jaar hebben we niet stil gezeten en zijn er nog verbeteringen in onze website doorgevoerd. Zoeken en vinden op www.westfriesarchief.nl kan nu nog makkelijker en simpeler. Wilt u hiervoor handige trucs en tips ontvangen, kom dan op maandag 28 oktober naar de bibliotheek in Opmeer of Stede Broec. In het kader van de Maand van de Geschiedenis geven medewerkers van het Westfries Archief dan een presentatie. De entree is deze avond gratis en begint om 20.00 uur. De presentatie gaat in op hoe handig gezocht kan worden op de website van het Westfries Archief en over een nieuw project waarbij het Westfries Archief vele handen kan gebruiken!

Op deze avond in de bibliotheek van Opmeer en Stedebroec wordt ook de winnaar van een mooi tijdschriftenpakket van de quiz “zoekt en gij zult winnen” bekend gemaakt. Deze quiz staat in het teken van het thema van de maand van de geschiedenis: Vorst en Volk.
Hierbij geven we u een tip voor de juiste antwoorden: deze zijn te vinden in de catalogus van de westfriese bibliotheken. De vragen zijn ook te downloaden op www.westfriesebibliotheken.nl

Twee andere leuke activiteiten in de maand van de geschiedenis zijn onze eigen open dag en een literair drie-gangen diner in kasteel Radboud op 31 oktober. Onder het genot van het diner kunt u van gedachten wisselen over literatuur, film, muziek en andere kunsten. Tijdens het diner staat het thema 'Vorst en Volk' centraal. Aan de hand van literatuur, film, muziek en andere kunsten kunt u met uw tafelgenoten van gedachten wisselen het thema 'Vorst en Volk'. Namens de Westfriese Bibliotheken en Kasteel Radboud zal er iemand aanwezig zijn om voor iedere gang een aanzet te geven voor een gesprek. De aanzetten variëren van het voorlezen van fragmenten uit literatuur via het luisteren naar muziek tot het kijken naar film-materiaal. Behalve de inbreng van ons wordt ook uw inbreng op prijs gesteld. De maaltijd wordt verzorgd door Radboud Events, een professionele cateraar. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Succes met de quiz en we zien u graag in Opmeer of Stedebroec!