Studiezaal weer open vanaf 2 juni

Vanaf dinsdag 2 juni kunt u weer onderzoek doen in het Westfries Archief. De inrichting van de studiezaal is aangepast om u op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarbij gelden enkele spelregels.
Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Agenda

<< Juni 2020 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 

Project van Reinwardt Academie

25 juni 2013

Het Westfries Archief en het Westfries Museum hebben in mei 2013 meegewerkt aan een opdracht van een groep derdejaars studenten van de Reinwardt Academie te Amsterdam. De studenten onderzochten hoe erfgoedinstellingen bepaalde doelgroepen beter kunnen bereiken:

  • historische verenigingen;
  • ouderen met een “culturele inhaalbehoefte”;
  • studenten aan een HBO-opleiding/universiteit.

 

presentatie Reinwardt 1

De studenten zijn uitgebreid voorgelicht over het doen en laten van een archiefdienst. De resultaten van het onderzoek zijn begin juni gepresenteerd. De studenten constateerden bijvoorbeeld dat de contacten met historische verenigingen teveel op toevalligheid berusten. Veel verenigingen hebben de wens uitgesproken dat de jaarlijkse contactavonden nieuw leven wordt ingeblazen. Vrienden en vrijwilligers zouden een ontmoetingsplek in het archief moeten krijgen, waar ze onderling kunnen praten over hun onderzoeken. Tenslotte gaven de studenten het advies om vroeg te beginnen met het creëren van interesse in geschiedenis; rondleidingen voor basisscholieren zijn het meest effectief. presentatie Reinwardt 2
We nemen de adviezen ter harte. Het Westfries Archief is inmiddels bezig met het aanhalen van de contacten met de historische verenigingen in samenwerking met het Westfries Genootschap.