Stichting Vrienden van het Westfries Archief

De Stichting Vrienden van het Westfries Archief, opgericht in 2004, heeft volgens haar statuten als doelstelling: “de stimulering en ondersteuning van het werk van het Westfries Archief te Hoorn ten behoeve van het historisch onderzoek in Westfriesland en al het geen daarmee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest ruime zin des woords”. Voor het uitvoeren van zijn beleid hanteert het bestuur een meerjarenbeleidsplan. Van het financieel beheer wordt jaarlijks verantwoording afgelegd in het jaarverslag en de jaarrekening.

De stichting komt waar nodig en mogelijk op voor het Westfries Archief en behartigt de belangen bij allerlei gelegenheden. Deze steun is hard nodig bij speciale projecten, het publiceren van bijzondere boekuitgaven of bij het aankopen van erfstukken waarvoor de budgetten van het Westfries Archief niet toereikend zijn. Dankzij de Vrienden is de collectie van het Westfries Archief verrijkt met enkele bijzondere en unieke documenten, zoals historische kaarten en films, alsmede een liedboek uit 1650. Verder heeft de stichting drie boeken over de geschiedenis van Westfriesland uitgegeven en een aantal excursies georganiseerd. De stichting draait volledig op vrijwilligers en hanteert geen beloningsbeleid.

U kunt ook Vriend worden en het Westfries Archief steunen. Als Vriend van het Westfries Archief steunt u ons met zaken die met het budget van het archief niet altijd mogelijk zijn, zoals de aankoop van prenten of bijzondere archiefstukken en het verzorgen van publicaties. U kunt donateur worden door ten minste € 10,00 per jaar over te maken op het bankrekeningnummer van onze stichting (zie onder). De stichting is door de fiscus aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI 815955595). Giften aan de stichting zijn (gedeeltelijk) als goed doel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Vrienden van het Westfries Archief krijgen:

  • abonnement op de nieuwsbrief
  • uitnodiging voor de vriendendag
  • korting op activiteiten
  • korting op cursussen
  • uitnodigingen voor speciale lezingen en rondleidingen

 

Wilt u Vriend worden? Vul dan het aanmeldformulier in. Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact met de stichting op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 0229-282500.

Contact- en andere gegevens:
Stichting Vrienden van het Westfries Archief
Postadres: Postbus 603, 1620 AR  Hoorn
Bezoekadres: Blauwe Berg 5c, 1625 NT Hoorn
Bankrekening: NL74Rabo0307764591
Kamer van Koophandel: 37115257
Fiscaal nummer: 815955595

Bestuurssamenstelling (2023): M. Bartels (voorzitter), G.M.M. Schouwe-Schouten (secretaris), M.A. Raat (penningmeester) en K.T. Gutter (lid).

 

vrienden2
De eerste aankoop van de stichting: een kaart van Enkhuizen uit 1823.

Vrienden1
De schenking van dit bijzondere liedjesboek uit 1650 kwam tot stand dankzij bemiddeling van de stichting.

chat loading...