De zingende dienstmeid

Antje Jans was een dienstmeid. Zij woonde in bij Theodorus Yvenius en zijn vrouw in Midwoud. Vlak na de bevalling van de vrouw van Theodorus werd er nieuw personeel aangenomen dat ook in huis kwamen wonen. Een kraambewaarster, Niesje, en een min, Diewer. De drie vrouwen woonden als personeel langere tijd in hetzelfde huis.

Niesje en Diewer verklaarden dat zij nooit hebben gemerkt dat Antje slecht werd behandeld door haar werkgever. Ze vonden zelfs dat Antje werd behandeld zoals zij ‘self wenschen altijt behandelt te werden’. Maar Antje zelf zou zich volgens de vrouwen lang niet altijd zo netjes gedragen. Het was Niesje en Diewer meerdere keren opgevallen dat Antje ‘een quaat hooft hadde, en toonde haar seer misnoeght te zijn, alhoewel haar niet de minste reden daartoe is gegeven’. Verder vonden de twee vrouwen dat Antje haar werk ook nog eens niet naar behoren deed.

FOTO-10085 Dienstmeid 472

Wat was er nu aan de hand? Had Antje last van twee roddelende vrouwen die haar weg wilden werken? Of deed ze echt haar werk niet naar behoren? Lees hier verder!

 

de-notaris2

 

de-notaris

 

de-notaris3

chat loading...