Studiezaal weer open

Vanaf dinsdag 2 juni kunt u weer onderzoek doen in het Westfries Archief. De inrichting van de studiezaal is aangepast om u op een veilige manier te kunnen ontvangen. Daarbij gelden enkele spelregels.
Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Westfriese Kaart

Bekijk op de Westfriese Kaart digitale kaarten vol met historische verhalen uit de regio Westfriesland. Kijk naar de veranderingen in het landschap en lees de bijzondere verhalen. Bij ieder verhaal staat een historische foto die u met Google Streetview kunt vergelijken. Zo komen heden en verleden samen. 

Op de Westfriese Kaart komen verschillende historische thema’s tot leven. Het thema Tweede Wereldoorlog is het eerste thema dat is uitgewerkt. Samen met historische verenigingen en erfgoedpartners worden volgende thema’s en kaarten verder ingevuld.
 
Heeft u opmerkingen over de kaart? Mist u verhalen of wilt u meewerken aan het vullen van de kaart? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

westfriesekaart2

 

westfriesekaart3