Studiezaal is open

U kunt onderzoek doen in het Westfries Archief. De inrichting van de studiezaal is aangepast om u op een veilige manier te ontvangen. Daarbij gelden enkele spelregels.
Lees meer...

Het Westfries Archief wil graag het tijdsbeeld van Westfriesland in Coronatijd vastleggen. Helpt u ons mee? Lees meer...

Agenda

<< Oktober 2020 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
 

Geschiedenislokaal Westfriesland: nieuwe website voor het onderwijs

18 september 2020

Donderdag 17 september is de website Geschiedenislokaal Westfriesland gelanceerd. Op deze website presenteert het Westfries Archief historische bronnen voor het voortgezet onderwijs. De bronnen zijn voorzien van een toelichting en context waardoor leerlingen en docenten er snel mee aan de slag kunnen.

Met een druk op een knop werd de website in werking gesteld door Michiel Pijl, bestuursvoorzitter van het Westfries Archief en burgemeester van Drechterland. Vanwege het coronavirus woonde een klein gezelschap de openingshandeling in het archief bij.

Onder de aanwezigen waren Marcel Bogaarts en Veerle Cannegieter, respectievelijk docent en leerling van de OSG West-Friesland. Zij hebben meegeholpen met de selectie van foto’s die een beeld geven van de school in coronatijd. Deze foto’s zijn opgenomen in de collectie van het Westfries Archief en zijn ook te vinden als bron op Geschiedenislokaal Westfriesland.

LanceringGeschiedenislokaal

Foto: Mediahuis/Martin Menger

Alle historische bronnen op Geschiedenislokaal zijn gekoppeld aan een thema. Momenteel zijn drie thema’s beschikbaar: Tweede Wereldoorlog, Besmettelijke ziekten en Slavernij. De komende tijd worden meer bronnen en thema’s aan Geschiedenislokaal Westfriesland toegevoegd. Daarvoor gaat het Westfries Archief de samenwerking aan met scholen in de regio.

Leerlingen en docenten uit het voortgezet onderwijs kunnen de de bronnen op Geschiedenislokaal Westfriesland gebruiken voor lessen, werkstukken en presentaties. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden op de website welkom. Bent u nieuwsgierig geworden?

Klik hier om Geschiedenislokaal Westfriesland te bezoeken.

Geschiedenislokaal Westfriesland is onderdeel van geschiedenislokaal.nl, een initiatief van Noord-Hollands Archief, Regionaalarchief Tilburg en ab-c media. Inmiddels zijn tien archieven en erfgoedinstellingen bij het initiatief aangesloten.