Agenda

<< April 2024 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 

1 miljoen historische persoonsgegevens online

9 januari 2015

Een mijlpaal, dankzij onze vrijwilligers. Het Westfries Archief begint het nieuwe jaar goed. U kunt nu op de website van het Westfries Archief de gegevens van 1 miljoen historische personen bekijken. Een bijzondere mijlpaal voor de vrijwilligers, die al jarenlang werken aan de invoer van deze persoonsgegevens. De ingevoerde informatie komt uit oude Westfriese kerkboeken van voor 1811 met daarin aantekeningen over geboorte, overlijden en trouwen. Uit al deze boeken zijn allerlei persoonsgegevens overgenomen. Zoals voornaam, achternaam, geboortedatum, trouwdatum, adres, etc. Een schat aan genealogische informatie. En alles is doorzoekbaar op de website van het Westfries Archief.

Wij van het Westfries Archief zijn bijzonder trots op onze vrijwilligers en we willen hen bedanken voor hun inzet.

Ooit begon een kleine groep vrijwilligers op initiatief van de Nederlandse Genealogische Verenging (afdeling Oostelijk Westfriesland) met het invoeren van deze gegevens. Al jarenlang werkt de groep hard aan het indexeren van de boeken. Sinds een jaar worden ook de gegevens van oude lidmatenboeken (hierin werden de namen van lidmaten van een kerkgenootschap genoteerd) ingevoerd via het crowdsourcingsplatform Vele Handen. En nu is dan de miljoenste persoon zichtbaar op de website. Bent u ook zo benieuwd? Ga dan op zoek in onze database.

miljoen 

Wilt u ook meewerken aan het invoeren van historische persoonsgegevens? Kijk dan op www.velehanden.nl. Meldt u aan en klik dan door naar het project Westfriese Lidmaten. U kunt ook contact opnemen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

chat loading...