Van Wet Openbaarheid Bestuur naar Wet Open Overheid

Transparantie is een belangrijk democratisch instrument voor de overheid om verantwoording af te leggen naar de samenleving. De kaders en spelregels zijn vastgelegd in de Wet Openbaarheid Bestuur. Deze wet wordt volgend jaar gefaseerd vervangen door de Wet Open Overheid. Het doel is om overheidsinformatie nog transparanter, toegankelijker en vindbaarder te maken.

Gemeenten en gemeenschappelijke regelingen moeten zich voorbereiden en organiseren om de nieuwe wet uit te voeren. Onder andere door de digitale informatiehuishouding in goede, geordende en toegankelijke staat te brengen. In deze sessie presenteerde dhr. J. Jonkers van de VNG wat de nieuwe wet betekent voor de organisaties van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen. Daarnaast presenteerden informatiebeheerders welke stappen hun organisatie al hebben gezet.

Er waren 60 aanmeldingen voor de online sessie. De presentatie is hier beschikbaar voor raadpleging. Irene Mulder van www.irenemulder.nl heeft tijdens de sessie de kern in een tekening weergegeven.

 

PlaatVanWOBnaarWOO k

 

inspectie1

 

inspectie2

chat loading...